2015-04-19 15:23:32
Paródia z Poľska na
Paródia z Poľska na Rýchlo a zbesilo 7
Zdroj: Cyber Marian, youtube.com

VIDEO: Poľská paródia na film Rýchlo a zbesilo 7 je recesia

V čase, keď kiná ovládlo už siedme pokračovanie obľúbenej filmovej série Rýchlo a zbesilo, prichádzajú Poliaci s vlastnou verziou.

Popularita filmovej série Rýchlo a zbesilo s príchodom siedmeho dielu dosahuje astronomické výšiny. Ruka v ruke s týmto faktom sa na svet derú aj rôzne paródie a prerábky.

Poliaci sú známi svojím špecifickým humorom, ale keď si prečítate tento článok, pochopíte, že je to recesia úplne z iného súdka. Partia ľudí z Poľska trafila do čierneho, aj keď úplne inak, ako by ste čakali. Svojim upútavkovým „srajlerom“ (nedokonalý preklad od slova trailer...) ktorý dostal veľmi príhodný názov Brzydcy i wścielkli (voľne preložené ako hnusní a zbesilí) hovorí o lúpežnom gangu, ktorý v socialistických autách kradne traktory.

Vracia nás do éry, keď nielen naše, ale aj poľské cesty brázdili takmer a výlučne iba socialistické autá. Rýchlo a zbesilo na poľský spôsob je totiž v hlavnej úlohe s modelmi Trabant, Fiat Polski a Fiat 126p, ktorý bol známejší pod svojou prezývkou Maluch.

V hlavných úlohách nečakajte Vina Diesela alebo Paula Walkera (dnes už bohužiaľ nie je medzi nami) v nabitých scénach, ale pripravte sa na poriadne obyčajnú jazdu. Traktory, Trabanty, Maluchy a kopy hnoja budú všade okolo vás.

Zdroj: Cyber Marian, youtube.com

Ako hovoria Poliaci: Traktor to tylko początek... Presne, lebo hoci je zápletka deja naskrz jednoduchá - zo stodoly bol ukradnutý traktor - tým sa vlastne len začínajú problémy...

Paródia na Fast and Furious 7 používa dokonca ako hudobné pozadie originálnu zvukovú stopu z pravého, pôvodného traileru, ktorá je doplnená novým obrazom. Video rozhodne nie je nakrútené amatérsky a vidno, že si s ním niekto dal dosť práce. Ťažko však povedať, či je výsledok naozaj až taký úžasný, ako jeho tvorcovia očakávali. Ak však viete po poľsky – respektíve, ak aspoň trocha rozumiete, viac zábavy si užijete, keď budete sledovať aj vložené titulky. Tak sa pustite do toho...

Ak by ste toho ešte nemali dosť a chceli by ste vidieť povystrihované nepodarené scény a iné gagy, ktoré sa do záverečného zostrihu nedostali, tu je navyše ešte desaťminútové video zo zákulisia nakrúcania.

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com, Cyber Marian

Komentáre k článku


Stream naživo