2014-06-02 14:47:42
Pozor, aby vám pri
Pozor, aby vám pri jazde na motorke nevletelo niečo do tváre!
Zdroj: carscoop.com

VIDEO: Toto radšej nezažiť – aby vám pri jazde na motorke vletelo niečo do tváre

Motocyklisti sú v prípade nehody menej chránení ako vodiči áut. Kontakt s letiacim telesom nepoteší.

Hlavne vtedy nie, ak je tým letiacom predmetom napríklad – iná motorka! Nebýva to bežným zjavom, ale jeden nikdy nevie... Pravdou však je, že letiacu motorku za riadidlami zažijete iba zriedkavo.

Aj tento prípade sa udial na okruhu, čo je pre motocyklistov predsa len bezpečnejšia zóna, ako pohyb na ceste. Predsa len – v protismere nehrozí žiadny šialenec. Napriek tomu aj na okruhoch vznikajú nehody a umierajú ľudia.

Vopred upozorňujeme, že v tomto prípade sa tak našťastie nestalo, nikto neumrel, čomu asi po prvom zhliadnutí ťažko uveríte. Ale „rana“ to bola veru poriadna.

Keď sa splašia „kone“

Vtedy má pohonič čo robiť, aby ich upokojil a dokázal zastaviť rozbehnutý záprah. Na motocykli je to podobne. Stačí chvíľa nepozornosti, alebo zlý odhad nájazdu do zákruty – nevhodne zvolená stopa, privysoká rýchlosť, či čosi podobné – a už to ide...

Je to zároveň aj ukážkou toho, že napriek pomalšej jazde tá nemusí  byť bezpečnejšia. Rýchlejší jazdec motocykla z ktorého vzniklo video sa predieral vpred pomedzi pomalších jazdcov, ktorí sa začali po výjazde zo zákruty predbiehať. Týmto manévrom zaujatí jazdci si skrížili cestu. To čo na aute znamená iba ťuknutie, však v prípade jednej stopy vyústilo až po lietanie...

Presnejšie to znamenalo, že jeden jazdec spadol, ale jeho motorka začala nekontrolovane tancovať na ceste tak nešťastne, že pri sledovaní pár sekúnde videa zistíte, čo znamená pojem beznádej. V rýchlom slede udalostí sa už vzadu jazdiaci motorkár nemal šancu vyhnúť a nasledoval nevyhnutný náraz.

Ak by ste čakali, že toto video malo svoju morbídnu dohru, kde dotyčného „kameramana“ odniesli z trate v čiernom vreci, ste vedľa. Prežil, aj keď svoj stav komentoval slovami zmätený, dobitý, odratý. Podľa jeho vlastných slov mu bolo z toho všetkého aj veľmi zle. O tom, že bol poriadne nasrdený na dvojicu, ktorá to spôsobila, sa ani nemusíme zmieňovať, veď za celú nehodu neniesol vinu, nebola to jeho chyba.

Môžete to považovať za zázrak, že to dopadlo len s rozmlátenými motorkami. Toto by asi žiadny motorkár nechcel vyskúšať ani výmenou za najnovší model... Niektoré veci netreba zažiť na vlastnej koži, sú dobré maximálne tak z počutia, alebo inak sprostredkovane. V tomto prípade to teda bolo aj s obrazom. Vďaka dobrému koncu celého „leteckého“ dňa.

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo