2014-05-05 11:41:56

VIDEO: Ako to dopadne, keď motorkár fičí pomedzi autá v zápche? Bolestivo!

Motorkári to robia často – preplietajú sa pomedzi autá zaseknuté v zápche a tlačia sa dopredu.

Tí starší, skúsenejší robia tieto motorkárske myšičky alebo pomaly a opatrne, alebo ich nerobia vôbec. Riziko, že sa im situácia vymkne z rúk je totiž veľmi veľké.

Okrem toho, že takéto preplietanie sa medzi autami vyžaduje poriadne zručnosti, treba predvídať reakcie vodičov. Väčšinou sa motorkárske myšičky skončia maximálne frustráciou vodičov z toho, že kým sa oni plazia v zápche, motorkár môže byť pomaly aj doma.

Občas sa prihodí nejaký ten škrabanček na aute, nejaké to utrhnuté zrkadielko, ak motorkár nepatrí medzi tých najšikovnejších. Stanú sa však i horšie veci.

Mnohí motorkári vedia, že takéto manévre sa neoplatia pri naozaj výrazných a nečakaných zápchach (napr. po nehode). Riziko totiž spočíva v zvedavých pasažieroch a vodičoch, ktorí sa rozhodnú vyliezť z auta a pozrieť sa čo sa to tam vpredu deje. Samozrejme, do spätného zrkadla sa predtým pozrieť neunúvajú. Každý z nás už isto videl film, v ktorom otvorené dvere vozidla pôsobili ako stopka a zároveň katapult pre motorkára.

Toto však nie je daný prípad. Tu ide o nevybúreného motorkára, ktorý to v zápche prehnal s rýchlosťou. A že to prehnal poriadne, uvidíte na videu.

Jediné v čo môžeme dúfať je, že sa z incidentu bude môcť poučiť...

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo