2019-03-22 14:55:50
Citroen C4 Spacetourer
Citroen C4 Spacetourer
Zdroj: Ján Hargaš

VIDEOTEST: Citroen Grand C4 Spacetourer – Naozaj chcete SUV?

Citroen C4 Grand Picasso sa premenoval. Teraz je to Grand C4 Spacetourer. Nie je to ale iba zmena mena.

Citroen sa v minulých rokoch orientoval na rodinné, sympatické, priestranné a praktické automobily. Priestor pre ľudí dodával už od najmenších áut. Ten priestor bol obvykle spojený s označením Picasso. Slávne meno pre svojsky dizajnované a enormne priestranné autá. Také bolo C3 Picasso i C4 Picasso. Picasso sa medzičasom zmenil na Spacetourer. Zmena mena prináša niekoľko dôležitých noviniek.

V prvom rade sú ako C4 Spacetourer, tak Grand C4 Spacetourer tým, čo už dlho poznáme. Rokmi overeným a zdokonalovaným stredne veľkým a veľkým MPV. Dnes sa MPV až tak nenosia, vytláčajú ich modely SUV. Podľa mňa však úplne zabudnúť na MPV nie je na mieste. Nie sú možno také pekné a moderné, ak ide o pohodlie pre veľkú posádku, ťažko nájdete lepšie. Alebo je to inak? Žeby SUV-čka naozaj dokázali vo všetkom predbehnúť MPV?

Aj nad tým som sa zamýšľal v nasledujúcom videoteste. Ak uvažujete o veľkom rodinnom vozidle, myslím, že by ste mali dať MPV šancu. Prečo, zistíte vo videu.

Tak ako vždy, aj po tomto videoteste bude začiatkom budúceho týždňa nasledovať kompletný redakčný test, v ktorom niektoré zo svojich tvrdení z videotestu rozmením na drobné a pridám tiež všetky namerané údaje, názory, fotografie a ďalšie súčasti štandardného redakčného testu.


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku