2018-10-18 17:15:00
Citroen Berlingo grab
Citroen Berlingo grab
Zdroj: jh

VIDEOTEST: Prvá jazda s novým Citroenom Berlingo – lepší a farebnejší

Mal som možnosť najazdiť prvé kilometre s novou generáciou Citroenu Berlingo. Čo sa zmenilo a čo auto prináša?

Predchádzajúca generácia modelu Berlingo prišla na trh pred desiatimi rokmi. Zmena bola skutočne brutálna. Auto vyrástlo, bolo podstatne bezpečnejšie a vyzeralo inak. Postupom času sa z neho na Slovensku stal predajný hit a právom mu patrili popredné priečky nielen v rámci značky Citroen, ale tiež v porovnaní s inými vozidlami. Berlingo sa preslávilo schopnosťou vynikajúco kombinovať priestrannosť potrebnú pre posádku i pre prácu. Univerzál teraz prichádza v novej generácii. Dizajn sa až tak brutálne nezmenil, no auto je iné a podľa mňa lepšie všade tam, kde to človek ocení. Je tiež veselšie a sympatickejšie.

Ako auto vyzerá, čo sa zmenilo, čo je nové a čo ma zaujalo nájdete v tomto krátkom videoteste z pvých kilometrov za volantom. Ako doteraz, tak aj odteraz platí, že videotesty 3x O... si zakladajú na stručnosti, jednoduchosti a zrozumiteľnosti. A keď sa pri nich miestami zabavíte, cieľ je splnený.

Nie je mojim cieľom zdržovať vás komplikovanými analýzami a filozofovaním. Nečakajte ani televíznu produkciu s mnohočlennou crew. Skrátka jednoducho a rýchlo. V nasledujúcom videu dostanete maximum informácii na minime priestoru. Poviem vám v 3 bodoch o Berlingu to najzaujímavejšie, a to čo ma zaujalo najviac. Nech sa páči:

Auto som pri prvých kilometroch zobral aj na svoj obľúbený úsek extrémne rozbitej cesty. A práve z nej ste videli vo videu posledné zábery. Aj túto skúšku Berlingo zvládlo. V minulej generácii by tam hopsalo výrazne viac, i hluk v kabíne by bol vyšší. To je na teraz všetko. Video doplní plnohodnotný redakčný test už čoskoro. 

Nové Berlingo štartuje na cene 14 990,- za benzínovú verziu s turbomotorom a v základnej výbave Life. Vyššia výbava Business je za 15 990,- v rázvore M. XL štartuje s naftovým motorom BlueHDi 100 v Life výbave na cene 17 490,-. Testovaná verzia bola v rázvore M s najvýkonnejším motorom BlueHDi 130 a s novou 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Tá mimochodom radí veľmi dobre a s motorom si skutočne rozumie. Berlingo s týmto motorom a prevodovkou začína na výbave Business za 20 490,-. Testovaná výbava bola takpovediac fullka so všetkými asistentmi a doplnkami a jej cenníková cena dosiahla úroveň 24 tisíc.

Video nájdete aj na Youtube. 


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku