2020-03-09 15:00:00
VW e-UP!
VW e-UP!
Zdroj: VW Slovakia

Volkswagen Slovakia vyrobil vozidlo s poradovým číslom 6 000 000

Šesťmiliónte vozidlo z Bratislavy dostalo prezývku Snehová vločka.

Dôvod je jednoduchý – auto je celé biele. Elektrický Volkswagen e-up! Si objednal zákazník zo Švédska. Jubilejné 6-miliónte vozidlo v bratislavskej automobilke Volkswagen Slovakia zišlo z výrobnej linky v piatok 6.3.2020.

Za uplynulých takmer 30 rokov vyrobil bratislavský závod Volkswagen Slovakia viac vozidiel, ako má Slovenská republika obyvateľov. Prvý miliónový míľnik zaznamenal v roku 2003. V novom tisícročí bol nárast výroby dynamickejší ako v 90. rokoch, čo spôsobil príchod viacerých kľúčových produktov, ktoré sú súčasťou portfólia dodnes, ako aj nové, moderné technológie.

Zdroj: VW Slovakia

„Šesť miliónov vyrobených vozidiel pre zákazníkov z celého sveta v tej najvyššej kvalite svedčí o kompetentnosti celého podniku a tímovej práci, od čoho vo veľkej miere závisí produkcia vozidiel. Ďakujem všetkým kolegom, ktorí sa na tomto úspechu podieľali,“ uviedol Dr. Oliver Grünberg, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia.

„Aby sme mohli byť rovnako úspešní aj v budúcnosti, musíme v týchto pre automobilový priemysel náročných časoch prijať opatrenia, ktoré nám pomôžu získať nové projekty, a tým zabezpečiť zamestnanosť,“ dodal. 

Zdroj: VW Slovakia
Zdroj: VW Slovakia

Šesťmiliónty nový Volkswagen e-up! si objednal švédsky zákazník v bielej farbe (pure white), aj vďaka tomu dostalo jubilejné vozidlo prezývku Snehová vločka. Elektrické vozidlo s nulovými emisiami má dvojnásobne väčší dojazd ako jeho predchodca.

V Bratislave vzniká na jednej linke spolu s dvomi elektrickými súrodencami ŠKODA CITIGO e iV a SEAT Mii. Prvé čisto elektrické vozidlo koncernu Volkswagen vyrobili v roku 2013 práve na Slovensku.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo