2014-11-07 07:50:00
Nové technologické centrum v
Nové technologické centrum v Púchove
Zdroj: TASR

Púchov má nové technologické centrum Continentalu. Stálo 7,5 milióna eur

Nemecká spoločnosť na výrobu pneumatík Continental AG včera vo svojom výrobnom závode v Púchove otvorila nové technologické centrum.

Technologické centrum je súčasťou miliardového investičného programu ohláseného v roku 2011 divíziou pneumatiky a do rozšírenia výskumných a vývojových priestorov a vybavenia v Púchove investovala 7,5 milióna eur.

Podľa člena predstavenstva Continental AG a riaditeľa divízie pneumatiky Nikolaia Setzera do roku 2016 sa plánuje zvýšiť počet zamestnancov v technologickom centre asi o 15 %, aby sa uspokojil zvýšený dopyt po technológiách v rámci celosvetového portfólia divízie pneumatík.

“Otvorenie centra je ďalší krok k dosiahnutiu Vízie 2025 a k tomu, aby sa Continental stal vyhľadávaným svetovým výrobcom pneumatík. Vďaka Technologickému centru pre vývoj pneumatík v Púchove a jeho vysoko motivovaným pracovníkom budeme schopní aj naďalej skvalitňovať pre našich zákazníkov výskumné a vývojové možnosti a posunúť naše produkty na vyššiu úroveň,“ konštatoval Setzer s tým, že za rozhodnutím investovať v Púchove je dlhoročná tradícia výroby pneumatík a odbornosť v púchovskom závode, vysoká oddanosť jeho pracovnej sily a spolupráca s vládou a samosprávou.

Základný kameň výstavby budovy položili v júni 2013. Ide o modernú trojposchodovú budovu. Je v nej 53 kancelárií a 10 rokovacích miestností s úplným ozvučením a videoprojekciou. Každá kancelária a rokovacia miestnosť je vybavená klimatizáciou s možnosťou regulácie. V budove je nainštalovaná IP telefónna ústredňa.

“Nová budova divízie Technologického centra pre vývoj pneumatík v Púchove je súčasťou projektu pod názvom TCP/GEP Campus. Tento projekt, prebiehajúci v rokoch 2012 až 2016, presahuje finančnú hodnotu 7,5 milióna eur a zahŕňa rekonštrukciu fasády existujúcej budovy centra a výstavbu novej budovy Technologického centra Púchov. Ďalej pozostáva z výstavby nového skúšobného centra vykonávajúceho bubnové skúšky trvanlivosti pneumatík, analýzu pneumatík a skúšky ContiKit,“ povedal riaditeľ Technologického centra Libor Heger.

Podľa premiéra je spoločnosť Continental Matador Rubber v Púchove firmou, ktorá má záujem aj o výskum a zamestnávanie šikovných ľudí. „Ak si uvedomíme, že už dnes pracuje vo výskume 185 ľudí a ráta sa s nárastom o ďalších 15 %, to dáva priestor mladým šikovným tvorivým ľuďom, ktorí nemajú len šikovné ruky, ale dokážu aj niečo vymýšľať,“ povedal premiér Fico, ktorý sa otvorenia tiež zúčastnil.

Continental je na Slovensku prítomný so svojou automotivovou (Automotive Group) aj gumárenskou výrobou (Rubber Group) v mestách Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Dva závody na výrobu pneumatík Continental Matador Rubber a Continental Truck Tires v Púchove vyrábajú pneumatiky pre osobné autá, autá 4x4, ľahké nákladné a nákladné automobily a tiež dopravné pásy. Odvtedy, ako sa Continental stal akcionárom spoločnosti v roku 2007, sa výrobné kapacity v Púchove spolu rozšírili na súčasných vyše 15 miliónov pneumatík ročne a počet zamestnancov sa zvýšil na viac ako 3700.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo