2013-03-09 12:29:56
Volkswagen e-up! bude mať
Elektrický pohon je pre mestské vozidielko tohto typu ideálny na krátke vzdialenosti.
Zdroj: VW

Volkswagen e-up! bude mať v rodnom liste napísané Bratislava

V bratislavskom závode Volkswagenu sa o pár mesiacov začne sériová výroba malých áut s výlučne elektrickým pohonom.

Túto základnú informáciu už poznáme viac ako rok, keď ju priniesol riaditeľ bratislavského závodu VW. No teraz ju definitívne potvrdili.

Z výrobných liniek bratislavského závodu bude schádzať mestské vozidlo VW e-up! Okrem toho by neskôr v budúcnosti mal závod vyrábať aj model Touareg na hybridný pohon s novou technológiou, ktorá umožní nabíjať akumulátory priamo z elektrickej siete.

"Spustenie produkcie Volkswagen e-up! je naplánované na druhú polovicu tohto roka s tým, že momentálne zaškoľujeme stovky zamestnancov, aby zvládli výrobu čisto elektrického vozidla," uviedol hovorca spoločnosti Volkswagen Slovakia Vladimír Machalík.
Do predaja by elektrické auto malo prísť až na budúci rok. Nebude patriť k tým lacnejším na trhu. Nemecký AutoBild odhadol cenu na 19 000 eur plus ďalších 60 eur mesačne náklady za batérie. To je predpoklad pre nemecký trh. Aká bude realita, ukáže až uvedenie vozidla.

"O dobrom postavení bratislavskej fabriky svedčí aj fakt, že v rámci celého koncernu Volkswagen budeme prvou továrňou s výrobou vozidla na čisto elektrický pohon," dodal Machalík.

 

 

 

Jozef Vydra
ZDROJ: news.sk, VW Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo