2020-08-08 12:00:00
Mini a Mr. Bean
Mini a Mr. Bean
Zdroj: Mini

Mini a Mr. Bean: Legendárne spojenie začalo pred tridsiatimi rokmi

Aj dnes, 30 rokov po premiére seriálu o pánovi Fazuľkovi je Mini a Mr. Bean silno prepojené.

Klasické Mini Mark III, dnes súčasť zbierky oddelenia BMW Group Classic, padne do oka nielen pre svoju energickú žltú farbu Citron, ale aj pre svoju pestrú televíznu minulosť. Ide o jedno z klasických Mini, v ktorých jazdil herec a automobilový nadšenec Rowan Atkinson v úlohe Mr. Beana v rovnomennom britskom komediálnom seriáli.

Toto televízne Mini bolo vyrobené už v roku 1974, no slávnym sa stalo až v roku 1990 ako hlavná postava seriálu Mr. Bean. Medzi rokmi 1989 až 1995 vzniklo dovedna 14 častí seriálu, v ktorých postava zosobnená Rowanom Atkinsonom zažila mnoho komických dobrodružstiev a nehôd, pričom viacero z nich sa ich udialo práve za volantom výrazného žltého Mini s čiernou kapotou.

Zdroj: Mini

Vozidlo, jedno z niekoľkých Mini, ktoré absolvovali zábavné vyvádzanie na scéne, poháňal 4-valcový motor s objemom jedného litra a s výkonom iba 27 kW (34 k). Počas svojej televíznej kariéry malo aj odnímateľný volant či visiaci zámok. Vďaka tomu sa Mr. Bean ubezpečoval, že nikdy nepríde o svojho obľúbeného štvorkolesového priateľa.

Dnes, po viac ako 60 rokoch existencie značky, sa automobily MINI stali súčasťou mnohých príbehov na plátne aj mimo neho.

Zdroj: Mini

Na žltom Mini absolvoval Mr. Bean aj roadtrip v celovečernom filme. Mne však najviac utkveli v pamäti tieto dve scény: orvá nábytková, druhá parkovisková. Poďme si ich pripomenúť:

____________________________________________


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo