2020-06-25 11:25:00
BMW museli utopiť
BMW museli utopiť
Zdroj: tydennikpolicie.cz

Nové hybridné BMW vzbĺklo v noci ešte v showroome

Požiar si všimli príslušníci bezpečnostnej služby a kontaktovali hasičov.

Včera večer horelo priamo v showroome dílera značky BMW v Česku v Prahe v časti Čestlice na Lipovej ulici. O požiari informoval magazín Týdenník Policie. Podľa doterajších informácií sa bez zjavných vonkajších vplyvov rozhorel hybridný automobil v showroome značky v čase, keď už bol zavretý. Bezpečnostná služba objektu spozorovala dym šíriaci sa z vozidla (pravdepodobne BMW 3) a privolala hasičov. Hasiči automobil chladili, vytiahli z budovy a následne ho na 24 hodín ponorili do kontajnera s vodou.

Zdroj: tydennikpolicie.cz

Dôvodom pre takýto postup bola batéria automobilu. Tá je umiestnená v podlahe vozidla a je chránená deformačnými zónami a pevným kovovým obalom. Moderná lítiová batéria sa aj po uhasení vozidla môže opakovane rozhorieť, ak bola požiarom zasiahnutá a auto by bolo treba opäť hasiť. Hasiči musia pri požiari hybridného a elektrického vozidla postupovať obdobne tak, aby pri potenciálnom ďalšom rozhorení neprišlo k škodám na majetku, či k uvoľňovaniu nebezpečných látok do prostredia.

Až keď auto „vylezie“ z takéhoto kúpeľa sa môže definitívne potvrdiť, alebo naopak vyvrátiť, či za požiar skutočne mohol skrat, či iné poškodenie vysokonapäťovej batérie.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: tydennik policie

Komentáre k článku


Stream naživo