2020-01-07 18:40:24
Sony Vision S
Sony Vision S
Zdroj: SONY

VIDEO Sony uvádza: Sony na kolesách – elektromobil Vision-S

Dobre si pamätám na videoprehrávač od Sony. Lepší som nemal nikdy predtým, ani potom.

Kamarát mal televízor Sony. Drahé to bolo ako čert, ale ten obraz. Známa mala notebook Sony. Sám som mal mobil Sony... Sony Ericsson, potom Sony Xperia. Nič lepšie som v tom čase nemal... Dnes fičia napríklad bezzrkadlovky, no ak sa nezaujímate o obrazovú techniku, Sony vám už možno veľa nehovorí. Isté je, že teraz Sony opäť rozbúrilo hľadinu internetu. Lebo Sony postavilo auto. A to auto jazdí a k firme venujúcej sa elektronike má naozaj blízko. Aspoň filozofiou. Je totiž elektrické. Sony ho aj predstavilo na technologickom veltrhu CES v Las Vegas.

Zdroj: SONY

Skôr ako Apple

Akoby to boli nejaké preteky, no akiste neboli. Apple dlho rozprávalo o tom, že chce vyrábať autá. Rozprávalo a rozprávalo, no nakoniec zostalo len pri planých rečiach. Sony nerozprávalo a rovno elektromobil uviedlo. Pravda, či sa niekedy bude dať kúpiť elektromobil značky Sony zostáva záhadou. Isté je, že toto auto skutočne jazdí.

Zdroj: SONY

Podkapotou sa mu skrývajú dva elektromotory s výkonom 200 kW každý. Auto stojí na „úplne novej elektrickej platforme.“ Vraj ide o platformu rakúskej Magny. Elektrický sedan zrýchli z 0 na 100 za 4,8 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 239 km/h.

Pod projekt auta od Sony sa okrem Sony podpísali aj automobilový špecialisti a dodávatelia komponentov v priemysle ako Bosch, Nvidia, Qualcomm, či Continental.

Auto sa môže popýšiť 33 hi-tech senzormi vrátane obrazového CMOS, radarov a autonómnym jazdením na úrovni Level 2. Auto nemá spätné zrkadlá, ale kamery. V kabíne možno nájsť veľké displeje, jeden sa rozprestiera naprieč palubnou doskou, no tiež ozvučovací systém s reproduktormi aj v hlavových opierkach.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: SONY, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo