2020-08-05 16:00:00
Kessy
Kessy
Zdroj: Seat

Bezkľúčový systém SEAT Kessy je bezpečnejší. Šikovná zmena znižuje riziko krádeže

SEAT upravil systém bezkľúčového štartovania a odomykania.

 

Jedným z najžiadanejších prvkov, ktoré robia život jednoduchším, je bezkľúčový prístup odomknutia a naštartovania vozidla tzv. KESSY. Nemusíte hľadať kľúč v kabelke, či ho vyťahovať z vrecka. Stačí sa priblížiť, dotknúť kľučky a auto sa okamžite odomkne. V kabíne platí to isté. Namiesto strkania kľúča do zapaľovania stlačíte tlačidlo.

Čím je systém bezkľúčového odomykania a štartovania vozidiel tzv. KESSY rozšírenejší, o to viac sa diskutuje o jeho rizikách. Dobre vybavený zlodej dokáže odomknúť a naštartovať auto so systémom Kessy v priebehu pár sekúnd.

Značka SEAT tvrdí, že túto bezpečnostnú hrozbu vyriešila a pri nových modeloch používa vo svojich kľúčoch senzor pohybu, ktorý počas toho, ako sa s kľúčom nemanipuluje, dočasne deaktivuje vysielanie signálu.

Zdroj: Ján Hargaš

Sériovo je kľúč od auta vybavený pohybovým senzorom a v prípade, že sa s ním dlhšie nehýbe, prestane vysielať signál. Stačí ak kľúč od vášho vozidla nehybne leží po dobu 15 minút. Kľúč tak môže bezpečne nocovať napríklad na botníku, pričom za dverami parkuje vaše vozidlo. Žiadny zosilňovač signálu tu dlhoprstým totiž nepomôže.

Po opätovnom zobratí kľúča, napr. zo stola začne okamžite vysielať signál a do vozidla sa posádka dostane pohodlne bez nutnosti vyťahovať ho z vrecka, alebo ho inak dodatočne aktivovať, alebo vyberať ho z akéhokoľvek ochranného púzdra na zabránenie šíreniu signálu.

Zdroj: Seat

SEAT bezpečnejší systém Kessy zaviedol pri všetkých nových modeloch značky počínajúc Ibizou a končiac modelom Tarraco. 

Pri starších jazdených vozidlách so systémom Kessy bez aktualizácie je bezpečnejšie “parkovať” kľúč v izolovanej škatuľke brániacej prieniku signálu. Tento typ krádeže je totiž špeciálne orientovaný na autá zaparkované pred domom, respektíve v blízkosti majiteľa a jeho vrecka...


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Seat

Komentáre k článku


Stream naživo