2019-09-14 10:55:00
Škoda Kamiq
Škoda Kamiq
Zdroj: Škoda auto

ŠKODA KAMIQ štartuje s cenou od 14 990 eur

Novou ŠKODA KAMIQ, ktorá práve prichádza na slovenský trh, rozširuje ŠKODA ponuku svojich vozidiel na Slovensku.

Tretí SUV model v sebe spája klasické prednosti vozidla SUV, akými sú svetlá výška či zvýšená pozícia sedadiel, s agilitou kompaktného vozidla a dizajnom typickým pre značku ŠKODA. Nový model s motorom 1.0 TSI (70 kW) vo výbave ACTIVE je k dispozícii už za 14 990 eur. Svoju oficiálnu slovenskú premiéru absolvuje už na Autosalóne v Nitre, avšak u predajcov bude k dispozícii v priebehu pár dní. Zákazníci si ho budú môcť objednať už tento mesiac.

Nový KAMIQ pokračuje v úspešnom dizajne vozidiel SUV KODIAQ a KAROQ. Dvojdielne predné svetlomety so svetlami pre denné svietenie umiestnenými hore však vytvárajú nový, špecifický dizajnový prvok. Vozidlo ŠKODA KAMIQ, ktorého dĺžka je 4 241 mm, je kompaktnejšie než oba väčšie modely SUV KAROQ a KODIAQ. Vďaka zvýšenej pozícii sedadiel sa hodí do džungle moderného veľkomesta. Zároveň, ako je pre značku ŠKODA typické, určuje trend v oblasti ponuky priestoru v segmente mestských SUV.

Zdroj: Jozef Vydra

Vďaka zvýšenej svetlej výške, robustným prvkom karosérie a veľkým kolesám s priemerom od 16" do 18" pôsobí vozidlo ŠKODA KAMIQ mohutne. Napriek kompaktným vonkajším rozmerom má robustný a zároveň športový dojem. Ako prvý model značky ŠKODA má delené LED predné svetlomety so svetlom pre denné svietenie umiestneným nad hlavným svetlometom. Vo fullLED variante svetiel je KAMIQ vybavený prednými a zadnými dynamickými smerovými svetlami.

Veľkorysý interiér

KAMIQ je druhý model značky ŠKODA s novým konceptom interiéru. Vyššia pozícia sedadiel, priestrannosť interiéru, pohodlné nastupovanie a vystupovanie z vozidla, dobrý výhľad z vozidla a vysoká úroveň ergonómie sú pre KAMIQ charakteristické. Priestor pre hlavu cestujúcich na zadných sedadlách 1 003 mm, šírka vo výške lakťov 1 425 mm a priestor pred kolenami 73 mm patrí k najlepším hodnotám v triede. Základný objem batožinového priestoru má 400 l. Sklopením zadných sedadiel (delených v pomere 60:40) so stredovou lakťovou opierkou, ktorá je ponúkaná na želanie, ho možno zväčšiť na 1 395 l. Premyslené odkladacie priestory v interiéri ponúkajú ďalších 26 l. O komfort sa starajú Virtuálny Kokpit s 10,25" displejom, automatická klimatizácia Climatronic a elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča, ktoré sú dodávané na želanie. Na želanie je dostupné aj vyhrievané čelné sklo a vyhrievaný volant. Bezpečnosť zvyšuje bezkľúčový systém KESSY, ktorý vypína vysielaný signál automaticky po 15 minútach nečinnosti.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Päť motorov pod kapotou

Tri benzínové motory TSI s objemom 1,0 a 1,5 l a jeden motor 1,6 TDI pokrývajú výkonové spektrum od 70 kW (95 k) do 110 kW (150 k). Motor 1,0 G-TEC s výkonom 66 kW (90 k) je prvý motor s prevádzkou na ekologický zemný plyn (CNG) použitý vo vozidle SUV značky ŠKODA. Motory sú dodávané s päť a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo automatickou sedemstupňovou prevodovkou DSG. Všetky motory spĺňajú emisnú normu Euro 6d TEMP. Novo vyvinutý podvozok vozidla ŠKODA KAMIQ ponúka o 39 mm vyššiu svetlú výšku v porovnaní s vozidlom SCALA. KAMIQ môže byť na želanie vybavený systémom Sport Chassis Control so športovým, o 10 mm nižším podvozkom. Vodič môže prepínať režimy Normal a Sport pomocou voľby jazdného režimu Driving Mode Select.

Nové technológie a množstvo asistentov už v základe

Cena modelu ŠKODA KAMIQ s motorom 1.0 TSI 70 kW (95 k) s výbavou ACTIVE začína na sume 14 990 eur. Výbavový stupeň AMBITION sa začína od 16 490 eur v kombinácii s motorizáciou 1.0 TSI 70 kW (95 k). Najvyšší výbavový stupeň STYLE dostupný od 19 730 eur s motorizáciou 1.0 TSI 85 kW (115 k).

Zdroj: Jozef Vydra

Pre ďalšie informácie si všetky ceny môžete pozrieť v cenníku nového modelu KAMIQ. K dispozícii sú aj technické údaje  a katalóg novinky.

Konfigurátor modelu KAMIQ bude k dispozícii v priebehu najbližších dní. Podrobnejšie informácie o novom modeli ŠKODA KAMIQ poskytnú autorizovaní obchodní partneri značky ŠKODA na Slovensku.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo