2018-10-28 12:35:07
Aurus Arsenal
Aurus Arsenal
Zdroj: twitter, Motor1

Aurus Arsenal: Toto je Putinove prezidentské MPV

Po Auruse Senat prichádza do služby aj Aurus Arsenal. Veľké MPV odfotili v uliciach Moskvy.

Rad prezidentských špeciálov pod značkou Aurus sme už zopár krát videli na skicách a v lete tohto roka aj na videu. Po Auruse Senat, Putinovom ekvivalente americkej Beštie si môžete poobzerať aj veľké MPV s názvom Arsenal.

Obidve autá sa ešte vo verziách prototypu objavili pri stretnutí Putin Trump vo Fínsku. Tam ale najviac pozornosti pútala práve limuzína Senat, ktorá sa môže popýšiť o meter väčšou celkovou dĺžkou než Cadillac amerického prezidenta s prezývkou „Beast“. Putin totiž ako svoju limuzínu využíva Senat s predĺženým rázvorom. Teraz to vyzerá tak, že Arsenal už tiež plní svoje povinnosti.

Ruský Rolls Royce s motorom Porsche však disponuje viacerými karosárskymi variantmi. Navyše nemá ísť len o špeciál pre prezidenta ale niektoré verzie sa majú dostať do rúk aj „civilom“ teda ruskej smotánke. Predaj v Rusku sa má začať už v januári budúceho roka, teda o rok skôr ako sa predpokladalo. Očakáva sa priateľská cena – v porovnaní s európskymi konkuretmi od Bentley, či Rolls Royce. Po spustení predaja v Rusku by sa mal predaj začať aj v iných krajinách. Aurus plánuje ročne vyrobiť 10 000 kusov vozidiel. Cena by sa mala pohybovať v podobných hladinách ako ceny Mercedesu Triedy S.

Podkapotou tohto MPV pritom nie je žiaden udychčaný štvorvalček ale solídny 4,4 litra veľký motor V8 s maximálnym výkonom 446 kW (600 k) a s hybridným dopingom. Motor poháňa všetky štyri kolesá vozidla cez 9-stupňovú automatickú prevodovku.

Úlohou vozidla v službách prezidenta je prevážať najmä väčšie dôležité návštevy. Výhody MPV sú zjavné. Ľahký nástup a výstup i množstvo priestoru vo všetkých smeroch. Čo poviete na toto luxusné MPV? Mne sa zdá, že by nebolo ťažké pomýliť si ho s pohrebným vozidlom. Predstavte si to prekvapenie okolia, keď z neho vyskáču živé ľudské bytosti... 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Twitter, Motor1

Komentáre k článku


Stream naživo