2016-06-06 18:15:00
Brett Sanders
Brett Sanders

VIDEO Dostal vysokú pokutu za malé prekročenie rýchlosti. Takto sa pomstil systému!

Dostal pokutu a považoval to za nefér. Za mierne prekročenie rýchlosti takú pokutu? Pomstil sa spôsobom platby.

32-ročný Američan menom Brett Sanders musel zaplatiť pokutu potom, čo mu polícia namerala prekročenie rýchlosti v rezidenčnej zóne (zvýšený pohyb chodcov). Na 30 MPH šiel 39 MPH, v prepočte na kilometre to znamená, že tam, kde mal ísť maximálne 48 km/h šiel 63 km/h.

Poviete si, drobné porušenie predpisov hodné malej pokuty. Sanders dostal za toto porušenie pokutu 79,90 dolárov, čo je v prepočte 70,48 eur. U nás by za prekročenie rýchlosti o 15 km/h mohol dostať  40 eurovú pokutu priamo na mieste. Je jasné, že pokuta síce nebola extrémne vysoká, nebola ani na úrovni upozornenia.

„Bol som na ulici v mieste svojho bydliska, keď som dostal pokutu za prekročenie rýchlosti o 9 MPH (15 km/h). Vravel som si, že to nie je fér. Nikoho som nezranil, nikoho som neohrozil. Nielenže ma to naštvalo a rozhodol som sa zaplatiť drobnými, aby som upchal systém, chcel som protestovať proti takémuto vydieraniu,“ povedal Sanders.

Sanders sa rozhodol vec ťahať až pred súd, no tam mu ešte pridali a musel tak zaplatiť celkovo 222,60 dolárov (192,60 eur). To ho už nahnevalo do nepríčetna a rozhodol sa vymyslieť dokonalý plán pomsty. V banke si dal vyplatiť danú sumu v centoch, čo znamenalo, že dostal do rúk 20-tisíc mincí. Tie vložil do dvoch vedier a napísal na ne „Vydieračská pokuta“. Následne prišiel na úrad a drobné vysypal na prepážku.

Zamestnanci úradu tak strávili ďalšie tri hodiny prerátavaním drobných a aj to tak krátko iba vďaka pomoci prístroja na rátanie mincí. Následne zistili, že muž priniesol viac drobných než bolo nutné a tak ho kontaktovali s tým, že si má po zvyšných 7,81 dolárov prísť. Odmietol.

Či už jeho protest schvaľujete, alebo nie, je jasné, že za celú situáciu nemohla pani u prepážky, no práve ona si to odskákala.

 

 

jh
ZDROJ: youtube.com, CNN

Komentáre k článku


Stream naživo