2016-04-19 15:10:00
Najlepší interiér roka 2016
Audi TTS
Zdroj: wardsauto.com, carscoops.com, Audi, BMW, Volvo, Chrysler

FOTO: Ktoré auto má najkrajší interiér? Toto je TOP 10 najkrajších za rok 2016!

WardsAuto tak ako každý rok, aj tento rok publikácia ocenila automobily s najkrajšími interiérmi.

Hovorí sa, že krása je subjektívna záležitosť a to, čo je krásne pre jedného, nemusí byť pre druhého. Faktom ale zostáva, že estetika má svoje pravidlá a vyváženosť je jedným z kľúčových faktorov. Veľká časť automobilov jazdiacich po našich cestách nepatrí medzi krásne a ani ich interiér nebol plánovaný na to, aby bol krásny. Skôr účelný, funkčný a aby možno podliehal zubu času čo najmenej.

Sú však automobily, ktoré ako zvonka, tak i zvnútra vyzerajú dobre, netrpia na nevkus, gýč, a znižovanie nákladov sa ich vzhľadu nedotklo, alebo aspoň nie viditeľne. Dokonca sú autá, ktoré chcú navodiť v kabíne nejakú atmosféru, chcú byť útulné, príjemné, chcú, aby to vnútri nevŕzgalo, aby boli použité materiály príjemné na dotyk, aby si udržiavali farebnú stálosť, trvácnosť, skrátka, aby tá palubná doska, sedadlá, dvere, kaplnka prístrojov, kľuky dverí, aby to všetko vyzeralo dobre, štýlovo.

Takýchto automobilov je veľa. Výrobcovia dobre vedia, že práve vzhľad je pre zákazníkov jedným z dôležitých kritérií, a tak robia všetko preto, aby ich peniaze získali pre seba.

 Niekedy sa ani ten najlepší úmysel nepodarí a ani ten najvyhlásenejší výrobca luxusných automobilov nedokáže zákazníkom za ich peniaze ponúknuť pekný produkt. Naopak, dosť často sa v autách nižších kategórií spája účelnosť s dizajnom a interiér vyzerá lepšie ako v drahších modeloch.

Víťazné modely automobilov museli podľa Wards Auto disponovať kvalitnými materiálmi, estetikou i účelnosťou riešení. Po hodnotení 47 modelov, ktoré toho roku dorazili na trh v USA (aj u nás), Wards Auto vybralo desať najlepších bez určenia poradia. Všetky modely spomenuté v tomto rebríčku tak sú víťazmi a každý jeden ponúka to najlepšie v danej kategórií automobilov.

Interiér jednotlivých modelov si môžete prezrieť v galérii. Aj keď prostredníctvom galérie nemožno interiér hodnotiť podľa všetkých spomenutých kritérii, vzhľad hodnotiť môžete. Tak čo poviete, súhlasíte s výberom, alebo sa vám interiér niektorého z modelov vyslovene nepáči?

 

jh
ZDROJ: WardsAuto

Komentáre k článku


Stream naživo