2015-03-26 14:51:43
Mahindra Halo vzišla so
Mahindra Halo vzišla so spolupráce so štúdiom Pininfarina
Zdroj: Hubert Tassin

Indovia sú pri chuti (aj pri peniazoch) a chcú kúpiť asi aj Pininfarinu

Indická Mahindra má vraj záujem o taliansku dizajnérsku spoločnosť

Čo nám len v tej našej Európy zostane? Prestížne britské značky sú už v rukách inej indickej spoločnosti, Volvo vlastnia Číňania a je jasné, že aj Mahindra poškuľuje po niečom zaujímavom. Veľa sa hovorí, že by mala vstúpiť do spoločnosti NEVS, ktorá vlastní SAAB. To všetko sa uvidí, teraz je dôležité, že indická automobilka Mahindra & Mahindra rokuje o kúpe talianskej dizajnérskej firmy Pininfarina. Uviedla to agentúra Bloomberg s odvolaním sa na informovaný zdroj.

Podľa neho trvajú rokovania už niekoľko týždňov a Mahindra je už blízko dohody o prevzatí talianskej firmy. Trhová hodnota Pininfariny je teraz 121 miliónov eur. Firmy aktuálne spolupracujú na vývoji športovo-úžitkového vozidla a v minulosti sa ich cesty zišli taktiež pri koncepte elektrického športového auta Halo, ktoré predstavila Mahindra na minuloročnom autosalóne v Dillí.

Zatiaľ ale nie je takmer nič ani isté, ani jasnejšie. Na priamu otázku odpovedal hovorca talianskej firmy, že Mahindra je ich klientom a obe spoločnosti majú veľmi dobré vzťahy. Odmietol komentovať rokovania o prevzatí. Na druhej strane zasa uviedol zástupca firmy Mahindra, že firma špekulácie nekomentuje. Takže treba čakať, ako sa celá situácia vyvrbí.

Zdroj: Hubert Tassin
Zdroj: Hubert Tassin

Zaujímavé však je, že spoločnosť Pininfarina vykázala v posledných 11 rokoch zisk len raz a musela reštrukturalizovať svoj dlh. V roku 2011 dokonca ukončila výrobu karosérií a áut pre iné automobilky. Možno sa preto nebráni, lebo indický kapitál by ju mohol znovu postaviť na nohy, hoci tie by už mali topánky s indickou podrážkou.

Zdroj: Hubert Tassin

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo