2015-03-19 04:00:00
Boj s vodičmi, ktorí
Boj s vodičmi, ktorí jazdia po chodníkoch nie je jednoduchý.

VIDEO: Mladí Rusi sa rozhodli bojovať s vodičmi, ktorí jazdia po chodníkoch

Môžeme sa inšpirovať, lebo hoci nápad nie je celkom nový, určite je účinný.

V Rusku počas posledných zhruba dvadsiatich rokov výrazne pribudol na cestách počet áut. Lenže kapacita tamojších ciest s tým nerátala a cesty na taký nával neboli pripravené. Sú preto prepchaté. Najmä v mestách vznikajú dlhé kolóny, a preto sa niektorí vodiči snažia hľadať obchádzky a hľadajú si cestu rôznymi skratkami aj za cenu porušovania predpisov. Napríklad aj jazdou po chodníku.

Partička mladých Rusov sa rozhodla bojovať proti vodičom jazdiacim po chodníku a snažia sa tomuto nešváru zabrániť veľmi originálnym spôsobom. Najprv si vyhliadli problematické miesta, zastavia vodiča na chodníku a najprv ich slušne poprosia, či by sa mohol vrátiť späť na cestu. Mnoho ľudí nakoniec viac, či menej ochotne zacúva späť. Niektorým vodičom sa však toto ich počínanie nepáči a občas sa objavia tiež agresívni jedinci, ktorí robili nájazdy do ľudí a snažili sa prejsť.

Ak si nedajú povedať, alebo sa správajú takto agresívne, nalepia im na čelné sklo nálepku (s textom: kašlem na vás, jazdím, kadiaľ chcem), ktorá sa dá len veľmi ťažko odstrániť, čím im trocha extrémnym spôsobom znemožnia pokračovať v ceste.

Skupina mladých ľudí to po rozpačitom začiatku poriadne rozbehla a nakrúca videá aj na iné témy. No zlé parkovanie a ešte viac nesprávne jazdenie ostalo v ich záujme. Už zverejnili viac ako 20 podobných videí. Tak si pozrite aj to nasledujúce. Zatiaľ mali tie predchádzajúce úspech, o čom svedčí aj fakt, že okrem ruštiny sa do obrazu dostali aj anglické titulky. Takže veríme, že si vyberiete.

A ozaj, napíšte nám, či si myslíte, že takýto spôsob, teda že na hrubé vrece patrí hrubá záplata, je správne riešenie tohto problému.

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo