2015-03-16 04:05:00
Ťahali repu ťahali...
Ťahali repu ťahali...

VIDEO Magori z Ruska nepochopili ako sa ťahá auto z blata! Vynašli nový spôsob?

Ich pokusy by sa dali chápať ako osvojovanie si nových praktík vyťahovania zapadnutých áut. Pomaly a opatrne skrátka nie je in.

Poučka znie, že keď ťaháš iné auto, musíš to robiť pomaly a opatrne. Lenže machri na poučky nikdy neboli.

Pritom nezáleží z ktorej krajiny pochádzajú. Ak ide o machrov, intelektuálny kvocient, rozvaha a um, prepúšťajú pole pôsobnosti ráznemu a nepremyslenému konaniu. Teda... V tomto prípade možno aj niekto myslel, no veľa toho nevymyslel.

Ťahanie vozidla je vždy náročný proces. Keď ide o bežné ťahanie pokazeného auta, najdôležitejšie je dopredu si premyslieť a dohodnúť cestu. Dôležité je tiež dohodnúť si spôsob komunikácie, no a netreba zabúdať ani na bezpečnosť a hlavne opatrné a predvídavé šoférovanie.

Keď ide o vyťahovanie zapadnutého auta, opäť platí, že treba premýšľať dopredu, rozvrhnúť si celý proces a zamyslieť sa aspoň trošku nad podmienkami a realizovateľnosťou. Potom platí, že konať treba opatrne, pomaly a rozvážne.

Existuje však aj iný spôsob. Ten uplatňujú profíci, a tak trochu extrémisti, keď namiesto bežného lana využijú lano z odolných a elastických materiálov, ktoré umožní ťahať vyššou silou a aj s rozbehom. Rozbeh by pri bežnom lane znamenal buď roztrhnutie lana, či odtrhnutie niektorej súčasti vozidla. V prípade využitia elastického lana sa však sila takpovediac „rozloží“.

Pravdepodobne sa o tento spôsob vyťahovania snažili machri pri offroad jazde v Rusku. Ibaže zvolili lano, ktoré bolo odolnejšie než auto, ktoré ťahalo. No a tiež akosi pozabudli, že by bolo dobré zjednodušiť zapadnutému vozidlu cestu na slobodu napríklad takým vykopaním jeho prednej časti z príkreho vjazdu do vody.

Ale čo, sila a ráznosť sú dôležitejšie a slávna vetička: to dám bude po tomto videu ešte slávnejšia. Macher vo videu sa totiž nielenže vykašľal na rozmýšľanie, vykašľal sa aj na bezpečnosť a len so šťastím utrpela „iba“ jeho Niva a možno aspoň trošku veľké ego.

Ak by ste si nebodaj mysleli, že takýchto machrov majú iba v Rusku, mýlite sa. Máme ich nespočetné množstvo aj u nás. Často majú o dosť drahšie autá, a tak sú škody o niečo nepríjemnejšie...

 

 

jh
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo