2015-03-14 11:00:00
Na prvý pohľad sa
Na prvý pohľad sa nič nedeje - žena za volantom
Zdroj: autompv.ru

Aj v Rusku platí, že vľavo je vľavo a vpravo je zasa vpravo, lenže...

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna (dezorientovaná) ruská vodička...

... určite nie vodka, ako by vám v prvom momente mohlo zísť na um podľa uvedenej krajiny. Ako je to s vami? Ste občas v strese, najmä za volantom? Ak strácate pojem o priestore a orientáciu, máme pre vás dobrú radu odpozorovanú z krajiny, kde vraj zajtra znamená už včera – a čo bolo vlastne včera?

Človek za volantom zažíva občas ťažké chvíle. O začiatočníkoch to platí dvojnásobne. Nájdu sa aj jedinci, ktorí získali vodičský preukaz (ktovie na koľký raz?) ale šoférovanie im spôsobuje skôr utrpenie, ako radosť za volantom.

Pri orientácii strácajú pojem o svojej pozícii a za to, že nevedia, čo je vľavo a čo vpravo vlastne ani nemôžu. Sú to takí „orientační dyslektici“. Dobrým príkladom je video z poľskej autoškoly, ktoré sa pred časom prehnalo internetom a spôsobilo záchvaty smiechu, ale aj strnulé tváre – podľa toho, kto si ho pozrel. A čo vy? Ak ho nepoznáte, pozrite sa – je to poučné. Ak ste ho ešte nevideli, tu je:

Ak vás táto časť zaujala, nuž vedzte, že dvaja inštruktori nič nevedeli o skrytých kamerách v aute a o svojich „žiakoch“. Tí ich privádzali občas do zúfalstva. Máte možnosť pozrieť si aj neskrátenú verziu v pôvodnom znení, teda v poľštine, kde vodička pani Joanna (v programe sa predstavovala ako Asia) naozaj excelovala. Celé video bolo totiž súčasťou poľského náučného programu Výučba jazdy, ktorý mal poukazovať na úroveň autoškôl v Poľsku. No namiesto vzdelávania viac zabával, ako poučil...

Orientácia v premávke je fuška

Pre väčšinu mužov je šoférovanie doslova „brnkačka“ a radi sa v tejto záľube vyžívajú. Naopak pre niektoré ženy je čas strávený za volantom nočnou morou a rady by ho vymenili hoci za varenie pre celú rodinu. Sú však situácie v živote, ktoré vám neumožnia venovať sa tomu, čo chcete, ale tomu, čo musíte.

To je zrejme aj prípad vodičky z Ruska, ktorá si svoj hendikep s rozoznávaním smeru zobrala k srdcu a „technickou úpravou“ svojho auta priviedla takmer do dokonalosti. Nevieme však, či jazdila ukážkovo, alebo naopak tak „výnimočne“, že si ju všimol autor fotografií a rozhodol sa vypátrať, v čom to je. Nuž, auto na prvý pohľad vyzerá, že nie je ničím výnimočné. Stačí však prísť bližšie a... prekvapenie je na svete.

Zdroj: autompv.ru
Zdroj: autompv.ru

Ako vidíte, žiadne čary, žiadne podvody, či mágia. Práve v tom je ukryté celé umenie, či majstrovstvo jazdy vodičky z Ruska...

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube, autompv.ru

Komentáre k článku


Stream naživo