2014-02-06 16:14:34
Tata Bolt 2014
Tata Bolt 2014
Zdroj: Tata Motors

Tata Bolt a (mama) Zest – súrodenci, ktorí chcú zaujať na celom svete

Novinky majú nový dizajnový štýl, modulárnu platformu a nové motory. Predávať sa začnú v druhej polovici roka. Vraj nielen v Indii.

 

 

Podaktoré automobilky kašlú na veľké významné autosalóny. Nechcú čakať na tie svetové, keď predstavujú nové modely. Aj preto vám môžeme predstaviť dvojicu automobilky Tata Motors, ktorá chce zaujať. Nielen na domácom trhu, ale aj v ostatných končinách nášho globalizovaním stále sa zmenšujúceho sveta.

Aj preto spolupracovali  na novom dizajnovom jazyku DesignNext až tri tvorivé štúdiá značky. Jedno sa nachádza v indickej Púne, druhé je v britskom Coventry a tretie v Mekke európskeho automobilového dizajnu v talianskom Turíne.

Je preto celkom logické, že nás nemôže prekvapiť pomerne atraktívny vzhľad a štýl auta, ktoré je postavené na platforme označenej X1. Výkon na prednú nápravu bude dodávať buď novovyvinutý benzínový 1,2 litrový preplňovaný motor Revtron s výkonom 62,5 kW (85 k) a s krútiacim momentom 140 Nm. Okrem toho sa bude dať ešte vybrať aj 1,3 litrový turbodiesel Quadrajet prevzatý od Fiatu.

 

Zdroj: Tata Motors
Zdroj: Tata Motors

O prenos výkonu 66 kW (90 k) sa bude starať buď manuálna, alebo robotizovaná prevodovka s piatimi prevodovými stupňami, ktoré budú k dispozícii aj pre benzínový motor.

Zdroj: Tata Motors
Zdroj: Tata Motors

Sedan Zest  má mať hmotnosť len 1106 kilogramov, hatchback je ešte o pár kíl ľahší. Autá teda určite nebudú brzdiť premávku, aj keď o dynamických vlastnostiach áut výrobca neuviedol žiadne informácie.

Dodajme ešte rozmery: autá majú necelé štyri metre, presnejšie 3995 mm, široké sú 1695 a vysoké 1570 milimetrov. Napriek svojim rozmerom majú mať automatikú klimatizáciu, 5 palcový dotykový displej, spoluprácu s mobilnými telefónmi, navigáciu, audio systém Harman Kardon s rozhraním Bluetooth a hlasové ovládanie.

Pýtate sa na ceny? Nuž, dobre sa pýtate, ale veľmi zavčasu. Budú známe až neskôr, veď aj predaj noviniek sa má začať až v druhej polovici roka.

Jozef Vydra
ZDROJ: Tata Motors, Worldcarfans

Komentáre k článku


Stream naživo