2014-02-05 10:40:00
Cyklista na diaľnici
Cyklista na diaľnici

Policajti naháňajú cyklistu na diaľnici! Z ich hlášok dostanete záchvat smiechu

Českí policajti v okolí Brna prenasledovali extrémne rýchleho cyklistu a nechytili ho! Na tohto chlapíka sa nechytá ani Sagan.

Video, ktoré pred vyše rokom zaplavilo české weby sa veľkou okľukou cez všemožné sociálne siete dostalo znova sem k nám do susednej krajiny – na Slovensko.

Záznam z palubnej kamery v policajnom aute tvorí okrem videa aj zvuk a ten je navyše doplnený o titulky. Video zachytáva zostrih z naháňačky cyklistu jazdiaceho doslova neuveriteľnou rýchlosťou po diaľnici. Na niektorých miestach ide policajné auto stíhajúce cyklistu vyše 100 km/h. Cyklista podľa všetkého využíva vzduchový vak za dodávkami, aby dosiahol takúto rýchlosť.

Jeho extrémna jazda je však nič v porovnaní s rozhovorom policajtov. Ich komentáre rozosmejú aj najväčšieho „bručouna“. Ak ste toto vtipné video nezachytili pred rokom, pozrite si ho teraz. Stojí za to!

Nezabudnite si zapnúť zvuk, video je síce doplnené titulkami, ale tá ľubozvučná čeština... :)

Potom, čo sa nahrávka policajnej naháňačky údajne ešte z roku 2011 dostala na internet, okamžite sa rozbehla diskusia o tom, či to nie je podvrh. Predsa len, dosiahnuť na bicykli takúto rýchlosť, a to bez špeciálnych úprav je takmer nemožné a ani jazda vo vzduchovej „bubline“ nevysvetľuje všetko.

Českým novinárom netrvalo dlho a potvrdili, že ide o podvrh. Avšak nie len tak hocaký! Išlo totiž o virálnu reklamu na prezentáciu istého začínajúceho video servera.

Cyklista bol do videa dosadený prostredníctvom 3D technológie, pričom sa jednotlivé sekvencie natáčali samostatne. Na to, aby video vyzeralo reálne jazdil cyklista pred zelenou stenou. Pre lepší efekt už stačilo len video trošku „poškodiť“ a podvod bol hotový.

Na tom, že je to reklama však príliš nezáleží. Podstatné je, že video divákom zlepší náladu, o to (okrem iného) tvorcom išlo.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo