2014-02-06 12:21:04
Tragická nehoda na diaľnici
Tragická nehoda na diaľnici A 92 v Nemecku v januári 2013 pri Freisingu.
Zdroj: Focus.de

V Nemecku bežné, u nás zatiaľ rarita: vodič jazdil na diaľnici v protismere!

V rádiu sa ozve dopravné hlásenie: vodiči pozor, na diaľnici D1 sa objavil v protismere jeden vodič!

Dotyčný počúva a hundre: ako jeden!? Veď všetci!! Žiaľ to nie je vtip, ale skutočnosť, ktorá sa stala včera (v stredu 5. februára) večer okolo 21.30 hodine. Na diaľnici D3 v smere do Bratislavy jazdil v protismere na Žilinu zatiaľ neznámy vodič na nezistenom vozidle bielej farby. Práve v tom čase po diaľnici v smere Žilina - Bytča viedla vozidlo Citroen Xsara 43 ročná vodička, ktorá jazdila v ľavom jazdnom pruhu.

Vodička v snahe vyhnúť sa zrážke s neznámym vozidlom jazdiacim v protismere strhla vedenie vozidla vľavo a narazila do zvodidiel. Následne dostala šmyk a prešla na pravú krajnicu, kde zostala stáť. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Požitie alkoholických nápojov u vodičky polícia nezistila. Hmotná škoda je odhadnutá na cca 2.500,-€. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje Diaľničné oddelenie PZ Kunovec, ktoré zároveň pátra po neznámom vodičovi a vozidle.

Je otrasné, ak sa pri vyše 100 kilometrovej rýchlosti stretnete úplne nečakane s autom v protismere. Ako zareagovať, na to nie je žiadna príručka a môžete hovoriť o veľkom šťastí, ak to dopadne rovnako, ako v tomto prípade.

V zahraničí sa to stáva častejšie

S takmer železnou pravidelnosťou sa takéto prípade stávajú hlavne na nemeckých diaľniciach (a občas aj v Rakúsku) napriek tomu, že sú výjazdy z diaľnice výrazne označené. Aj tak sa niektorí zmätkujúci vodiči do protismeru dostanú.

Pred časom sa takýmto spôsobom dokonca „zabávala“ skupina mladých, po adrenalíne túžiacich vodičov. Už nimi nie sú, nemecká policajná Kobra ich odhalila a poslala tam, kam patrili...

Ak zbadáte auto v protismere, snažte sa mu za každú cenu vyhnúť. Čelný náraz v rýchlosti blížiacej sa diaľničnému maximu na našich cestách znamená obrovké preťaženie a totálnu devastáciu organizmu. Veď si treba uvedomiť, že nárazové testy sa robia pri rýchlosti 64 km/h. Tu ide o dvojnásobok. Prežiť v takomto prípade je skôr dielom náhody, ako šťastia.

Polícia pátra po vodičovi, či vodičke v bielom aute. Ak viete nejaké informácie, ktoré by mohli pomôcť pri jeho vypátraní, ozvite sa na polícii.

Komentáre k článku


Stream naživo