2014-01-20 03:05:00
Pohľad z palubnej kamery
Pohľad z palubnej kamery

Je toto možné!? Cestný pirát na veľkom aute predbiehal, trafil nevinného vodiča!

Dokedy sa budú diať takéto veci? Prečo je za volantom toľko nervóznych a agresívnych šoférov?

Toto video nepochádza zo Slovenska, no tento krát ani z Ruska. Pochádza z krajiny, ktorá je v súčasnosti zasiahnutá priam ruskou zimou – z USA, konkrétne z Indiany. Vodič na videu je okrem ruskej zimy zasiahnutý aj ruským syndrómom hlúpeho správania sa na cestách. Alebo majú Američania vlastný recept na blbosť?

Nech je to ako chce, isté je, že podobné prípady sa dejú dennodenne aj u nás, a to vôbec nepotrebujeme sneh, či poľadovicu, ako to bolo v tomto prípade. Stačí, že vodič nevyhovie vzorcu správneho chovania podľa cestného piráta (maximálna povolená rýchlosť + 10 km/h = minimálna povolená rýchlosť) a už sa hrnie dopredu. Čiara, nečiara, zákruta nezákruta, „ja idem, tak poskáčte do jarkov!“

To, že by mal vodič prispôsobiť jazdu nielen podmienkam na ceste ale aj vlastným schopnostiam a v mnohých prípadoch (ne)vedomostiam o danej ceste, to cestným pirátom uniká. A ešte budú tvrdiť, že sú zlí tí ostatní – lebo sa šuchtali!

Samozrejme nehovoríme o bezdôvodne pomalej jazde (napr. 35 km/h na 80-tke za slnečného dňa). To isté platí aj v prípade nasledujúceho videa. Šofér auta skrytého pred bielym pickupom očividne jazdí rozvážne, predvídavo, no určite nie príliš pomaly. Dovolil si však spomaliť, keď vozidlo pred ním odbočovalo na vedľajšiu cestu. To cestný pirát v bielom pickupe nepochopil a kvôli vodičovi pred ním „musel brzdiť“ (v skutočnosti musel brzdiť pre vlastnú obmedzenosť).

Keď musel stlačiť brzdový pedál ešte raz, "rupli" mu nervy a pustil sa do predbiehania. Ako už naznačil chovaním sa pred tým, rozumu veľa nepobral, pridával s dvoma kolesami na snehu a prekvapivo (preňho určite) dostal šmyk. Keby zišiel z cesty a havaroval sám, povieme si: dostal čo chcel. On však vo vysokej rýchlosti zaboril čumák bieleho pickupu do predbiehaného auta.

Ako to bolo ďalej, nebudem prezrádzať. Pozrite si video.

V tomto prípade môžeme povedať, že sa podarila aká taká „spravodlivosť“. Vodič pickupu dopadol omnoho horšie než vodič sedanu. Je však celkom možné, že nešlo o spravodlivosť ale skôr o rozumné riešenie situácie z pohľadu vodiča čierneho sedanu. Ten sa nielenže choval správne pred incidentom, ale podarilo sa mu auto udržať na ceste aj napriek nárazu.

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo