2014-01-17 15:22:39
Robert Kubica
Robert Kubica
Zdroj: Robert Kubica

VIDEO: Robert Kubica sa nebojí ničoho. Pozrite si jeho šialenú jazdu!

Robert Kubica je fenomén. Strach nepozná, auto nešetrí a ako v tomto prípade, svetlá sú mu iba na príťaž.

Ponúkame vám video z rýchlostnej skúšky Róberta Kubicu z International Jänner Rallye v Rakúsku. Bol januárový podvečer, miestami hmla, pršalo. Žeby to poľského hrdinu nejako obmedzovalo? Ani náhodou.

Čo ho však obmedzovalo, bolo poškodené prídavné svetlo. Uvoľnilo sa a doslova poletovalo vzduchom. Často Robertovi a spolujazdcovi mierilo rovno do očí, čím výrazne znižovalo už i tak zlú viditeľnosť.

Napriek tomu sa Robert dokázal sústrediť, neurobil chybu a rýchlostnú skúšku, ako i celú rely vyhral. Teda...

Jednu chybu spravil. Bolo to chvíľu potom, čo sa mu uvoľnilo svetlo. V obrovskej rýchlosti vyletel z cesty, no ustál to a pokračoval ďalej akoby sa nič nestalo.

„Nemohol som sa sústrediť, bola hmla, jedno zo svetiel nám svietilo do tvárí. Tak som sa pokúsil to svetlo vypnúť, ale keďže mám nový volant, nemohol som v rýchlosti nájsť tlačidlo. Úplne som sa stratil v poznámkach a odrazu bola pred nami ostrá zákruta a ja som šiel príliš rýchlo. Našťastie to vyšlo.“

Počas sledovania záberov z palubnej kamery nadobudnete pocit, že jazdu na takých úzkych cestičkách, pri takých podmienkach, pri zhoršenej viditeľnosti a ešte so svetlom blikajúcim do tváre nikto nemôže zvládnuť.

Zdroj: Robert Kubica

Viem si predstaviť desiatky pretekárov, ktorý by radšej spomalili, vypli svetlo a potom dupli na plyn. Lenže Robert mal nohu na plyne neustále a nemienil sa ničím zdržovať.

Už samotné pretekanie v kategórii WRC nie je pre „chlapcov,“ no to, čo predvádza Robert Kubica vyžaduje poriadne... isté orgány.

Aj vďaka nemu má WRC čoraz väčší divácky potenciál.

Ak máte naponáhlo a nechce sa vám pozerať celé video, „pretočte“ na zhruba druhú minútu. Okrem poletujúceho svetla uvidíte aj Kubicov „mierny“ výjazd. Následne sa posuňte tesne pred koniec videa, kde si môžete pozrieť posledné metre pretekov, stav bŕzd na jeho Fieste a tiež krátky rozhovor so samotným Kubicom.


jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo