2014-01-19 14:38:16
Dacia Logan kupé
Dacia Logan kupé
Zdroj: x-tomi design

Dacia Logan kupé? Príliš zaujímavé, aby to bola pravda? No...

Prečo by z Logana nemohlo byť kupé? Pod kapotou by mohol mať prepĺňaný štvorvalec a... Utópia? Viac menej.

Možno sa kupé menom Logan, či celkovo kupé značky Dacia len tak nedočkáme (úprimne až tak nečakáme - úlohou Dacie je predsa niečo úplne iné), no sú takí, ktorým podobné predstavy nedajú spať.

Vitajte vo svete Photoshopu. Vo svete chlapcov, ktorí namiesto hrania hier, upravujú fotografie a prostredníctvom nich uskutočňujú svoje predstavy.

Povedzme to otvorene, chlapci, ktorí trávia čas grafickými úpravami áut sú nám sympatickejší ako tí, čo mrhajú časom pri hrách. Ich snaha vo photoshope môže časom viesť k celkom dobrej práci. Na druhú stranu, odreagovať sa pri dobrej hre... No ale nechajme to.

Dacia síce odmieta akékoľvek úvahy o športovom kupé, to však neznamená, že tým zastaví fantázie svojich fanúšikov o tom, ako by také kupé mohlo vyzerať.

Nedávno sme tu mali naozaj vydarenú predstavu o tom ako by mohla vyzerať moderná reinkarnácia Dacie 1300. Akokoľvek bola zaujímavá, predovšetkým bola nereálna. Dnes tu máme o niečo reálnejšiu predstavu o kupé vychádzajúcom z aktuálneho Logana, no ani to nemožno označiť za koncept rumunsko-francúzskej automobilky.

Je to skrátka neoficiálny návrh ako by mohlo vyzerať azda najlacnejšie kupé na trhu. Daciu Logan si zobral do parády istý X-Tomi, podľa všetkého z Maďarska. Jeho zásahy sa Logana dotkli najmä z profilu. Znížil podvozok, pridal veľké kolesá, pohral sa so svetlami, no zachoval „tvár“ auta, čím vytvoril realisticky vyzerajúci návrh kupé.

To, že Dacia nemá v pláne vytvoriť športovo ladené auto je nám všetkým známe. Na druhú stranu, ak sú fanúšikovia značky ochotní tráviť dlhé hodiny za počítačmi a vytvárať návrhy ako by to mohlo vyzerať keby... Značke by to malo prinajmenšom lichotiť a možno by ich za snahu mohla aspoň nejako odmeniť. Čo by za takých fanúšikov dali mnohé iné značky.

 

 

jh
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo