2013-10-18 13:39:53
Kreslenie prstom na auto
Kreslenie prstom na auto nemusí mať obligátne tvary... Skúste!
Zdroj: odditycentral.com

FOTO: Kreslenie na špinavé autá. Umenie, alebo ničenie cudzieho majetku?

Akoby by ste reagovali, keby vám auto počas vašej neprítomnosti niekto takto skrášlil? Potešili by ste sa, alebo nie?

Raphael Veisov z Azerbajdžanu pracuje ako pomocná sila na veľkom parkovisku v Baku. Čas si kráti kresbami na autách, ktoré stráži. Namiesto klasických (často vulgárnych) obrázkov, či slovných spojení napr.: UMY MA!, tvorí doslova obrazy. Jeho štetec je prst, plátno zaprášené auto.

Ktovie ako na Raphaelove kresby reagujú vlastníci áut. Nepochybne to niektorých poteší. Špinavé auto sa razom zmení na umelecké dielo a špina tak vlastne nadobudne zmysel. Človek má potom aj dôvod prečo auto neumyl.

Mnohí sa však môžu nahnevať. Prach v sebe zahŕňa úlomky hornín a piesok, takže pod tlakom na lak auta pôsobí ako brúsny papier. Čím viac Raphael prstom tlačí, tým väčšie je riziko, že poškodí lak.

Na obrázkoch to vyzerá tak, že Rafael to čo robí, robí s citom. Reakcie ľudí však môžu byť rôzne

Raphael by si tak mohol nájsť iný spôsob ako upravovať autá a možno by mu za to aj niekto zaplatil. Jeho kresby stoja za pohľad a detailne si ich môžete pozrieť v priloženej galérii a na nasledujúcom videu.

Síce azerbajdžansky nerozumieme, na tomto mužovi vidieť, že to čo robí, robí od srdca. Škoda, že mu viacerí potom od srdca vynadajú...

Ako by ste reagovali na Raphaelove kresby vy?

Raphael nie je prvý, kto prišiel s myšlienkou kreslenia na zaprášené autá. Na internete je možné nájsť veľké množstvo podobných umelcov a ich výtvorov. Väčšina z nich však namiesto kreslenia na lak, kreslí na okná, ktoré takéto zaobchádzanie znesú ľahšie. Aj ich tvorbu si môžete pozrieť v galérii. Niektoré obrázky sú naozaj umelecké diela a je škoda, že ich nakoniec majiteľ auta umyje.

Ján Hargaš
ZDROJ: odditycentral.com

Komentáre k článku


Stream naživo