2013-10-01 09:23:16
Mercedes A45 AMG
Mercedes A45 AMG

Mercedes A45 AMG proti skateboardu pri zjazde dolu kopcom

V Juhoafrickej republike sa proti sebe postavili Mercedes A45 AMG a tzv. „longboard.“ Nie každé preteky musia skončiť víťazstvom jedného

Mercedes o modely A45 AMG píše ako o stelesnení výkonu, ovládateľnosti a pôžitku z jazdy. Tieto tri vlastnosti má mať spoločné s extrémnym zjazdom z kopca na skateboarde.

Keď sa to takto povie, znie to čudne, ale „downhill skateboarding“ je neuveriteľne rýchly a očarujúci šport. Predĺžená verzia skateboardu umožňuje jazdcovi dosahovať vyššie rýchlosti a zároveň ovládať „dosku“ a zabáčať bez problémov, ktoré by nastali v prípade bežného skateboardu. Pri malej rýchlosti je to neohrabaná paleta, no z kopca vie ísť pekelne rýchlo. Skrátka, čím dlhšia doska, tým lepšia stabilita a čím kratšia doska tým lepšia ovládateľnosť.

Pod kapotou Mercedesu A45 AMG pradie jeden z najvýkonnejších sériovo vyrábaných štvorvalcov s výkonom 265 kW (360 k). Má sedemstupňový automat a pohon na všetky štyri kolesá.

Mercedes toho s „longboardom“ nemá veľa spoločného. Snáď len štyri kolesá. Ich zjazd z kopca však vyzerá lepšie, než by sa mohlo zdať. Priesmyk  Franschhoek vo  Western Cape je jedným z najkrajších v Juhoafrickej republike. Kvalitný asfalt, úžasný výhľad a kilometre serpentín. Kombinácia, ktorá sa s dobrým autom v rukách mení na pôžitok.

V tomto videu nejde o skutočné preteky, skôr o pôžitok z jazdy. Vychutnajte si extrémnu benzínovú „poéziu“ od Mercedesu:  

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo