2022-02-01 16:30:00
Nissan Micra EV
Nissan Micra EV
Zdroj: Nissan

Elektromobil patrí do mesta? Fajn, nový Nissan Micra bude iba elektrický

Nissan oznámil príchod novej generácie modelu Micra. Pôjde o elektromobil.

Nástupca súčasnej Micry, či ak chcete nová Micra, príde s výrazným dizajnom, šikovnými rozmermi a čisto elektrickou jazdou. Tak ako to aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi predznamenávala, o výrobu auta sa postará Renault vo svojom závode. Dizajn a celkový návrh však je v rukách Nissanu. A ten, zdá sa, hlása návrat k milým oblým mestským tvarom. Žiadne akvárium ale nečakajte, z videa nižšie je celkom zrejmé, že auto bude mať veľa spoločného s moderným nástupcom modelu Renault5, ktorý bude ako prvý postavený na dedikovanej elektrickej platforme CMF-BEV.

O túto platformu sa stará Renault a Nissan spoločne s tým, že Renault do budúcna vyvíja elektromotory a elektrické komponenty, kým Nissan sa stará o vývoj nových batérii s pevným elektrolytom. Toto sú informácie prameniace z nového plánu aliancie, ktorá chce do roku 2030 priniesť na trhy celkovo 35 nových elektromobilov a ohlásila v tomto duchu investície na úrovni 23 miliárd eur.

No a Nissan v tlačovej správe nezabudol podotknúť, že možno ani nepôjde o auto s menom Micra. Automobilky v ostatnom čase s radosťou premenúvajú svoje nové produkty. Bude za tým azda nejaká štúdia, či len pocit, že s príchodom nového pohonu treba zmeniť aj meno. Hlavne v prípade menej úspešných modelov. Veď Micru si za celý minulý rok kúpilo len cca 40-tisíc zákazníkov a to veru Nissanu nie je po chuti.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Nissan, Renault

Komentáre k článku


Stream naživo