2022-08-18 20:17:00
Kiska APG 1
Kiska APG 1
Zdroj: Kiska via motor1.com

O tomto aute píšeme len pre názov značky. Alebo nie? Volá sa Kiska...

Pomenovať automobilovú značku po bývalom slovenskom prezidentovi?

Nie, radšej po sebe. Takže to bude Koe... bude to opäť Kiska. Áno, platí to, zakladateľ značky sa volá Gerald Kiska. Žiadnu konšpiráciu za tým nehľadajte, auto asi nepôjde kúpiť na splátky (pravdepodobne) a okrem mena nemá s našim bývalým prezidentom nič spoločné. Predpokladám však, že na Slovensku toto auto nebude mať veľký predajný úspech. Lebo sa ich vyrobí len pár a za pekne mastné sumičky.

O značke Kiska už informovaní automobiloví fanúšikovia počuli, no nielen oni. Je to firma, ktorá sa stará o dizajn značiek KTM, či Husqvarna, no nepohrdne ani funkčným oblečením, elektrobicyklami a ďalšími zaujímavosťami.

Tentokrát to ale vzala firma do vlastných rúk a pripravuje vlastnú predstavu o športovom aute. Ako vyplýva z fotografií, základom novinky je karbónový monokok. Ide o športové kupé, ktoré by malo zaujať nízkou hmotnosťou a výbornou ovládateľnosťou spolu s unikátnym dizajnom. Na Motor1 mu tipujú motor 2,5 TFSI od Audi, no s čím nakoniec Kiska vyrukuje, to zatiaľ zostáva nejasné, pretože k presným parametrom vozidla sa ešte dostať nedá.

Päťvalec od Audi však má nové KTM GTX, ktorého tvary nesú práve rukopis Kiska Design. Toto konkrétne auto vyzerá byť mierne odlišné s výraznou prednou časťou pripomínajúcou tvary Lancie Stratos.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1.com, Kiska

Komentáre k článku


Stream naživo