2023-08-01 09:49:00
BMW M3 a ďalšie
BMW M3 a ďalšie porušenie predpisov
Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj

Jazdí na novom BMW M3 ako pirát. Pokuty mu nevadia. Teraz mu hrozí omnoho viac!

Keď máš na nové BMW M, pravdepodobne máš aj na pokuty.

A tak ti občas zaplatiť za rýchlosť nevadí. U nás neexistuje bodovací systém, ktorý by opakované porušovanie predpisov vodičovi nakoniec zrátal. Ale aj my máme cesty, ako notorických cestných pirátov potrestať. A to sa pravdepodobne stane aj teraz. 

Bratislavskí policajti opäť namerali 32-ročného vodiča jazdiaceho v zelenom BMW M3 súčasnej generácie (zo zadného pohľadu skôr M3 ako M4, ak máte iný názor, dajte vedieť v diskusii). Na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou, kde je maximálna rýchlosť obmedzená na 110 km/h vodič jazdil rýchlosťou 175 km/h, čím prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 65 km/h. 

"Diaľniční policajti KR PZ v Bratislave vodiča zákonným spôsobom zastavili a počas kontroly zistili, že počas dvoch mesiacov vodič štyrikrát porušil pravidlá cestnej premávky závažným spôsobom," píšu policajti na svojom FB profile. Závažným spôsobom je napríklad výrazné prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti, no patria sem i ďalšie priestupky ako napríklad jazda na červenú, jazda cez železničné priecestie, keď je to zakázané (blikajúca signalizácia), spôsobenie dopravnej nehody a iné. 

Hliadka vodičovi následne zadržala vodičský preukaz, zakázala mu ďalšiu jazdu a posunula ho priamo do správneho konania, kde mu hrozí pokuta do 300 eur, zákaz činnosti do 2 rokov a v zmysle zákona o cestnej premávke povinnosť absolvovať doškoľovací kurz, preskúšanie odbornej spôsobilosti, preskúmanie zdravotnej spôsobilosti a preskúmanie psychickej spôsobilosti. 

Policajti upozorňujú, že jazdou vysokou rýchlosťou ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Zdá sa teda, že aj tí solventnejší môžu u nás dostať sankciu, ktorá ich zabolí viac, ako pár stoviek eur aj bez toho, aby pri porušovaní pravidiel spôsobili škodu na zdraví, či na majetku.  

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Polícia SR

Komentáre k článku


Stream naživo