2023-03-20 10:30:00
Rýchlostná cesta R2 Mýtna
Rýchlostná cesta R2 Mýtna - Tomášovce
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

NDS pre sadanie mosta pri Mýtnej pripravuje komplexnú úpravu úseku R2

NDS pripravuje komplexnú úpravu úseku rýchlostnej cesty R2, ktorý je pre motoristov uzavretý.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) pripravuje komplexnú úpravu úseku rýchlostnej cesty R2, ktorý je pre sadanie opôr mosta pri obci Mýtna v okrese Lučenec pre motoristov uzavretý. Predmetný úsek je súčasťou novovybudovanej rýchlostnej cesty R2 medzi Mýtnou a Tomášovcami, ktorý bol sprejazdnený koncom minulého roka. NDS o tom informovala na sociálnej sieti.

"Na základe geodetických meraní samotného mosta, priestoru pred a za ním sme pripravili zoznam opatrení pre komplexnú úpravu v úseku, v ktorom došlo k sadaniu mostného a cestného telesa," uviedla NDS. Potrebné budú aj úpravy na mostných záveroch, úprava stredného deliaceho pruhu, protihlukovej steny či vozovky.

V súvislosti so vzniknutou situáciou NDS čaká na konečné rozhodnutie stavebného dozoru, ktoré má určiť jej presnú príčinu. O konkrétnych termínoch prác bude spoločnosť informovať po obdržaní harmonogramu prác od zhotoviteľa.

Rýchlostnú cestu R2 Mýtna – Tomášovce, Lovinobaňa s dĺžkou 13,5 kilometra, ktorá pozostáva z celkom 11 mostných objektov, slávnostne otvorili v druhej polovici decembra 2022. Výnimkou bol most v križovatke Mýtna, ktorý NDS ponechala pre sadanie krajných opôr mostného objektu pre dopravu uzavretý.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo