2023-03-17 14:30:00
SsangYong Torres
SsangYong Torres evx
Zdroj: SsangYong

SsangYong Torres EVX - väčší ako Korando, luxusnejší ako Korando

SsangYong si pre domáce kórejské publikum pripravil aj druhú verziu modelu Torres.

Táto verzia by sa narozdiel od spaľovacej mala objaviť aj u nás. A malo by to byť už pod novým logom, či minimálne bez loga značky SsangYong. V januári SsangYong oznámil zmenu názvu na KG Mobility, či sa to týka všetkých trhov a ako rýchlo sa táto zmena prejaví, to nie je úplne jasné, no nový model Torres už na kapote logo značky SsangYong nemá.

Nový model Torres sa prvýkrát ukázal svetu v lete minulého roka. Podkapotou mal nachystaný dobre známy benzínový motor s objemom 1,5 litra spojený s automatickou prevodovkou tak ako to poznáme z modelu Korando. Teraz prišiel na rad elektrický model. Práve na elektromobilite a pretvorení SsangYongu na elektrickú značku si nový majiteľ zakladá.

Nový model Torres EVX by sa mal kompletne odhaliť koncom tohto mesiaca. Dovtedy vieme len to, že bude mať (zatiaľ) batériu s kapacitou 55,3 kWh, ktorá by autu mala dodať dojazd na jedno nabitie na úrovni 340 km podľa WLTP cyklu (reálne tak do 250 km).

Auto sa v porovnaní s benzínovou verziou z minulého roka zmenilo vo viacerých oblastiach. I keď základné črty karosérie zostávajú rovnaké, pôjde teda o auto väčšie ako súčasné Korando s väčším batožinovým priestorom, auto má odlišnú masku a zároveň má odlišnú palubnú dosku. EVX disponuje veľkým panelom stvoreným z dvoch širokouhlých obrazoviek podobne ako to vidieť pri modeloch napríklad BMW, či Opel.

Torres mal Korando predčiť nielen vo veľkosti ale i v kvalite vnútorného spracovania, materiálov a výbavy. Nepochybne sa o to isté pokúsi aj elektrická verzia.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: KG Mobility/SsangYong

Komentáre k článku


Stream naživo