2023-03-17 19:30:00
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Zdroj: Ferrari

FOTO: Ferrari predstavuje Roma Spider - La Dolce Vita - sladký život po taliansky

Ferrari Roma je model, ktorý nevznikol preto, aby bojoval o najlepšie technické parametre s konkurenciou.

Jeho účelom je priviesť La Dolce Vita - teda sladký, či dobrý život, ktorý sa žil v Taliansku v cca šesťdesiatych rokoch (keď ste mali dosť peňazí) do modernej éry. Bez zbytočností, bez elektrifikácie. Skrátka silný spaľovací motor, krásne kupé, či v tomto prípade krásne kabrio. A ten dobrý život z nového modelu Roma Spider naozaj kvapká.

Veď sa pozrite na strechu - skladateľná, plátená, presne taká akú má kabriolet mať. Už len slnko a talianske okresky...

Roma Spider zrýchli zo zatvorenej strechy až na otvorenú strechu za 13,78 sekúnd. Podobné to má byť aj pri opačnom pohybe. To všetko pri rýchlosti do 60 km/h.

Ak sa pýta na ústrojenstvo Podkapotou, vyčkajte chvíľu. Roma Spider je v porovnaní s kupé verziou s pevnou strechou ťažší o 84 kilogramov. Za to môže mechanizmus strechy i výsuvný vzduchový deflektor.

Strecha samotná môže byť v tejto klasickej čiernej farbe, no zákazník si môže vybrať rôzne dekory, či prešívanie.

Podkapotou je tá istá pohonná jednotka - 3,9 litrový motor V8 s výkonom 456 kW (612 k) v rozmedzí 5750 až 7500 ot/min a s krútiacim momentom 760 Nm pri 3000 až 5750 ot/min. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h prebieha za identickú veličinu ako pri kupé - 3,4 sekundy. 200 km/h zvládne za 9,7 sekundy, čo je o 3 desatiny pomalšie ako model s pevnou strechou. No a maximálka je vo oboch prípadoch vyššie než 320 km/h.

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo