2023-03-18 22:47:00
Lancia Concept PuRA
Lancia Concept PuRA
Zdroj: Lancia

Už o mesiac uvidíme prvý nový koncept Lancie za viac ako dekádu

Už je to dvanásť rokov odkedy Lancia ukázala aspoň koncept nového auta.

A aby som nezabudol, aj to bol koncept budúceho prerobeného modelu Chrysler 200. Auto sa volalo Flavia a bolo jedno z posledných, ktoré Lancia uviedla a krátko potom aj stiahla z predaja. Nakoniec jej v ponuke zostalo posledné auto - Ypsilon, ktoré sa od roku 2017 predáva výhradne na domácom trhu v Taliansku.

Lancia ale pod novým koncernom Stellantis ožíva a do roku 2028 chce mať pod svojou značkou na trhu tri modely. Koncept, ktorý sa predstaví 15. apríla tohto roku pravdepodobne nebude predznamenávať sériové auto, skôr bude dizajnovým cvičením, ktoré naznačí kam sa bude značka v nasledujúcom období uberať. Koncept naznačuje nejaké to retro, azda spomienku na modely ako Stratos odeté do moderného šatu.

Už teraz je ale celkom jasné, že bude významne čerpať zo synergií vrámci značiek, ku ktorým patrí. Najbližšie má mať k značkám ako DS, či Alfa Romeo. Predpokladom teda je, že nové modely Lancie budú stáť na spoločných elektrických základoch s DS a s Alfou. Prvý model by sme mali spoznať budúci rok.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Lancia

Komentáre k článku


Stream naživo