2021-05-25 06:59:00
Električky v BA si
Električky v BA si dali pusu a následky budú drahé
Zdroj: FB - Polícia SR Bratislavský kraj

Škody na električkách po nehode budú podľa DPB v desaťtisícoch eur

Dopravný podnik Bratislava (DPB) predpokladá škody po rannej zrážke dvoch električiek v bratislavskej Karlovej Vsi v desiatkach tisíc eur.

 

Udalosť je podľa dopravcu v štádiu vyšetrovania. Pre TASR to uviedla hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová a zároveň potvrdila informácie zdravotných záchranárov o zranení jednej z cestujúcich, ktorá bola prevezená do nemocnice.

K nehode došlo v pondelok ráno na Botanickej ulici. "Vodič električky linky 9 vrazil do pred ním jazdiacej električky linky 4. V dôsledku zrážky došlo aj k vykoľajeniu vozidla," spresnila Melcerová. Pre nehodu bola dočasne prerušená premávka električiek liniek 4 a 9 na Botanickej ulici smer Pri kríži. V úseku jazdila náhradná autobusová doprava.
Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová pre TASR uviedla, že pri nehode električiek sa zranila staršia žena. "Záchranári ošetrili ženu s úrazom dolnej končatiny a pri vedomí ju previezli do nemocnice," spresnila hovorkyňa.
Polícia spresnila, že k zrážke električiek došlo na zastávke MHD Botanická, a to z doposiaľ presne nezistených príčin. "Obaja vodiči električiek boli podrobení vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, tie sa skončili s negatívnym výsledkom," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Spôsobenú škodu odhadla polícia zhruba na 80.000 eur. "Vyšetrovaním presných príčin a okolností, za akých k nehode došlo, sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV," podotkol Szeiff.

 

AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo