2020-12-23 01:00:00
Iveco Crossway
Iveco Crossway
Zdroj: Iveco Bus

SAD Žilina vypraví pred Vianocami na cesty 30 nových autobusov

SAD Žilina vypraví dnes na cesty v Žilinskom kraji 30 nových autobusov typu Iveco Crossway.

Slovenská autobusová doprava (SAD) Žilina vypraví v stredu 23. decembra na cesty v Žilinskom kraji 30 nových autobusov typu Iveco Crossway. Nahradia posledné staršie modely Karosa C954, ktoré jazdili na linkách prímestskej dopravy. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová s tým, že obmenou dosiahnu zníženie produkcie emisií z výfukových plynov.

"Ide o najmodernejšie autobusy vybavené klimatizáciou s vykurovaním a najnovšie aj USB portami, ktoré sa nachádzajú v priestore vyhradenom pre kočiare oproti zadným dverám. Ľudia si budú môcť nabiť telefónne a iné elektronické zariadenia počas cestovania. Samozrejmou výbavou je aj Wi-Fi pripojenie a LCD monitory," priblížila hovorkyňa.

Z 30 novonasadených autobusov je polovica nízkopodlažná, čím sa počet bezbariérových autobusov vo vozidlovom parku prímestskej dopravy zvyšuje na 30.

"Tešíme sa, že aj napriek nepriaznivej situácii s ochorením COVID-19 sa nám podarilo zakúpiť do vozidlového parku ďalšie nové autobusy. Uvedomujeme si, že ide o investíciu, ktorá z dlhodobého hľadiska posilní cestovanie verejnou dopravou. Veríme, že cestujúcim sa bude v nových autobusoch páčiť a budú sa v nich cítiť maximálne komfortne a bezpečne," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Peter Pobeha.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo