2020-12-21 13:52:00
Lada Niva Travel
Lada Niva Travel
Zdroj: Lada

FOTO: Nová Lada Niva Travel - moderný dizajn, terénna mechanika

Lada Niva dnes vstupuje do výroby pod označením Lada Niva Travel.

Výrazne modernizovaný dizajn Lada naplno ukázala v momente spustenia výroby. Lada Niva Travel je dôkladným faceliftom modelu Chevrolet Niva. Americký koncern sa s Ladou dohodol na zlúčení spoločností a nová Niva je toho výsledkom. AvtoVaz dodal starnúcemu automobilu úplne nový dizajn. Upravená predná časť štandardnej verzie pripomína japonské SUV od Toyoty. Všimnúť si možno plastové nelakované komponenty, ktoré šikovne omladzujú vozidlo a zároveň mu dodávajú offroadový výraz. 

Verzia offroad disponuje pevným prerozdelením krútiaceho momentu medzi nápravy prostredníctvom medzinápravovej spojky s uzávierkou. Prítomná je i redukcia, rovnako šnorchel. Pred faceliftom automobil poháňal rokmi overený a ďalej vyvíjaný benzínový atmosférický štvorvalec s objemom 1,7 litra (80 k, 127 Nm). Neočakáva sa, že by sa na pohonnej jednotke, s výnimkou nejakých drobných úprav, niečo menilo. 

Zdroj: Lada

Kabínu Lada neukázala, no tvrdí, že dostala taktiež facelift vrátane zlepšenia izolačných materiálov a konektivity. Devízou auta by mali byť tiež tlmiče s vyšším zdvihom a výrazne komfortná jazda aj na zlých cestách. 

Cena štartuje na úrovni 738-tisíc rubľov, čo je v prepočte cca 8-tisíc eur. Minulý rok si Chevrolet Niva kúpilo takmer 22-tisíc Rusov, v prvej polovici tohto roku 8-tisíc. Nový vzhľad môže predaje oživiť. O dostupnosti auta v EÚ nepadla ani zmienka, nie je to veľmi pravdepodobné. 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo