2020-08-15 01:00:00
Prístavný most
Prístavný most
Zdroj: nds

Dopravné peklo v Bratislave? Zjazdy z Prístavného mosta a ďalší buspruh

Oddnes sú uzavreté zjazdy z Prístavného mosta v smere do Ružinova a na Slovnaftskú

V Bratislave sa schyľuje k dopravnému peklu. Prvá fáza už prišla, ďalšia príde v pondelok a posledná začiatkom školského roka. Prvá fáza je samotné obmedzenie dopravy v smere z Petržalky do Ružinova, respektíve z Petržalky na D1 v smere Žilina. Odklad uzatvorenia výjazdov z Prístavného mosta vypršal a k obmedzeniu oddnes dochádza. Uzatvorený je zjazd na Bajkalskú a aj na Slovnaftskú ulicu. Obmedzenie je plánované až do 31. marca 2021. Dôvodom je kompletná rekonštrukcia spomínaných zjazdov, ktorých zlý stav odhalili stavebné práce na projekte D4/R7.

"Vyznačená obchádzková trasa pre smer Petržalka – Bajkalská bude vedená na cestu I/63 - Gagarinovu ulicu a Prievozskú ulicu a vyznačená obchádzková trasa pre smer Petržalka – Slovnaftská bude vedená na cestu I/63 - Gagarinova ulica - Popradská ulica a Ulica svornosti," informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti.

Uzávera je súčasťou výstavby bratislavského obchvatu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne výstavby mimoúrovňovej križovatky Prievoz a na rekonštrukcii existujúceho mostného telesa na križovatke. Obchádzková trasa pre automobilovú dopravu i linky MHD bude viesť cez Most Apollo, Košickú a Prievozskú ulicu. Dopravné obmedzenia sa dotknú liniek MHD 96, 196 a 98.

Problémom pri jazde automobilom v smere z Petržalky do Ružinova bude aj buspruh, ktorý má vzniknúť na moste Apollo. Ten si mal podľa D4R7 vyžiadať Bratislavský dopravný podnik DPB práve pre zlepšenie prejazdnosti spojov MHD v smere z Petržalky. Pritom má naďalej platiť, že DPB nebude zvyšovať počty spojov na tejto trase. Či súčasné intervaly spojov budú stačiť, ukáže pravdepodobne až školský rok. 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, D4R7

Komentáre k článku


Stream naživo