2020-07-31 01:00:00
Cesta na Rohožník opäť
Ilustračné foto
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Trnavský kraj chce spoplatniť cesty II. a III. triedy

 TTSK má záujem o spoplatnenie ciest II. a III. triedy, rozhodli poslanci

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom mimoriadnom zasadnutí v stredu (29. 7.) schválili iniciovanie rokovania s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a aktívne sa podieľať na príprave zmien v spoplatnení úsekov ciest.

 "Trnavský kraj má záujem na spoplatnení vybraných úsekov ciest druhej triedy pre nákladné vozidlá medzinárodnej tranzitnej dopravy s cieľom získať finančné prostriedky na opravy ciest a zvýšiť kvalitu života obyvateľov obcí najviac dotknutých fenoménom využívania ciest nižšej kategórie ako obchádzkových trás," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Podľa predsedu kraja má ísť predbežne o deväť úsekov v kraji. "Ide o úseky, kde existuje alternatíva k cestám druhej triedy. Cieľom je, aby neexistovala pre nákladné vozidlá obchádzková trasa a neničili nám cesty nižšej triedy s úmyslom vyhnúť sa plateniu mýta," doplnil.

V rámci mandátu od poslancov bude predseda kraja rokovať s ministerstvom aj o cestách prvej triedy a riešení obchvatov miest a obcí v Trnavskom kraji. "Týka sa to predovšetkým úsekov Trnava – Holíč, dopravnej situácie v Hlohovci a úseku Medveďov – Galanta," informoval predseda samosprávneho kraja.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo