2020-06-17 01:00:00
Papuča
Papuča Ilustračné foto
Zdroj: TASR

V Nitre za rok rozdali mestskí policajti 5200 papúč

Hustá doprava, nové zóny a málo parkovacích miest na sídliskách.

Príslušníci mestskej polície (MsP) v Nitre sa v priebehu minulého roka zaoberali celkovo 13.467 priestupkami, ktoré zistili sami, prípadne ich na ne upozornili občania. Ako sa uvádza v správe o činnosti MsP za rok 2019, väčšina priestupkov sa týkala dopravy.

Podľa MsP je príčinou dopravných priestupkov predovšetkým vysoká hustota automobilovej premávky v centre mesta. „Dôvodom je tiež počet úsekov s plateným parkovaním, nárast počtu áut, ktorý sa zvýšil po spustení výroby v automobilke Jaguar Land Rover a tiež pretrvávajúci nedostatok parkovacích miest hlavne na sídliskách,“ konštatuje sa v správe.

Na pokutách vlani mestskí policajti vybrali viac ako 155.000 eur, pričom priemerná výšky pokuty bola 20 eur. Donucovacie zariadenie v podobe známej „papuče“ použila MsP vo viac ako 5200 prípadoch.

Podľa vedenia nitrianskej MsP sa však policajti nesústredili iba na udeľovanie pokút. Naopak, mnohokrát pomohli nájsť stratené veci, ktoré následne odovzdali majiteľom, ak bol vlastník neznámy, tak na príslušné oddelenie okresného úradu. „Celkovo šlo o 236 vecí a predmetov. Väčšinou to bola finančná hotovosť zabudnutú v bankomate, peňaženky, doklady, mobilné telefónny či kľúče,“ uvádza sa v správe.

Príslušníci mestskej polície okrem toho zabezpečovali verejný poriadok v meste, realizovali viaceré preventívne programy či odhaľovali ľudí, ktorí zakladali čierne skládky odpadu. Ako sa konštatuje vo vyhodnotení práce MsP, v roku 2019 nebola na jej príslušníkov podaná ani jedna sťažnosť a policajti pri svojej činnosti neboli nútení ani raz použiť služobnú zbraň.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo