2018-10-02 12:45:00
Škoda Auto autosalón Paríž
Škoda Auto autosalón Paríž 2018
Zdroj: Škoda auto

Škoda vysiela tlačovú konferenciu v priamom prenose z Paríža

Škoda to urobila na dvakrát: už včera predstavila svoje novinky priamo na stánku v Paríži.

Dnes pridá ďalšie informácie a v priamom prenose tiež vysiela aj svoju tlačovú konferenciu z výstaviska Porte de Versailles v centre Paríža.

Nenechajte si ujsť ani vy ďalšie informácie, ktoré zaznejú na oficiálnom predstavení štyroch významných noviniek značky, modely Kodiaq RS, Karoq Scout, Karoq Sportline, Vision RS. Netreba zabudnúť prirátať k nim ešte aj inovovaný model Škoda Octavia G-TEC s pohonom na stlačený zemný plyn CNG. Má nový, výkonnejší motor 1,5 TSI s výkonom 96 kW (130 k). V porovnaní s prevádzkou na benzín sú hodnoty emisií CO2 v prevádzke na stlačený zemný plyn nižšie asi o 25 %. Automobil tiež produkuje oveľa menej oxidov dusíka (NOx) a neprodukuje žiadne sadze. Vozidlo Škoda Octavia G-TEC, ktoré je dostupné len v karosárskej verzii kombi v troch stupňoch výbavy Active, Ambition a Style, plní najprísnejšie emisné normy Euro 6d-TEMP. Auto má predĺžený dojazd na plyn, automobilka pridala ďalšiu nádrž, takže maximálny dojazd v čisto ekologickej prevádzke na zemný plyn je 480 km. Tri nádrže na CNG majú celkovú kapacitu 17,7 kg. O jazdu na miestach, kde nie je dostupná čerpacia stanica na CNG, sa stará benzínová nádrž s objemom 11,8 litra.

To nie je všetko, čo sa na stánku Škoda Auto na autosalóne v Paríži nachádza. Dôležitou súčasťou Stratégie 2025 spoločnosti Škoda Auto je postupný prechod od spoločnosti, ktorá vyrába automobily, na Simply Clever spoločnosť, ktorá ponúka najlepšie riešenia v oblasti mobility. Tradičná česká automobilka v Paríži ukáže možnosti úzkeho prepojenia vodiča s okolitým svetom. Vďaka virtuálnej realite spoznajú návštevníci autosalónu sami nové technológie a služby, ktoré uľahčujú každodenné cestovanie.

V UX kútiku si návštevníci zostavia avatar a svojmu digitálnemu spoločníkovi prepožičajú na cestu svoje vlastnosti a svoje priania. Avatar ich pomocou krátkych videí prevedie fiktívnom dňom, kde im budú život uľahčovať inovácie a služby v oblasti mobility vytvorené spoločnosťou Škoda Auto DigiLab.

Moderné služby v oblasti mobility a ďalšie služby

Napríklad stále rastúca carsharingová služba HoppyGo, ako jedna z najrozšírenejších v Českej republike, ponúka stále sa zvyšujúcemu počtu fanúšikov službu flexibilného cestovania, ktorú možno rýchlo a pohodlne rezervovať pomocou aplikácie na smartfóne. Okrem aplikácie Škoda Connect si teraz môžu vodiči vozidla Škoda jednoduchými otázkami položenými hlasovému asistentovi Alexa od Amazonu zistiť informácie o svojom vozidle z pohodlia domova i pomocou aplikácie Škoda Connect Alexa Skill. Možno tak zistiť, či sú dvere a okná zatvorené, koľko benzínu zostáva v nádrži, alebo kde sa vozidlo nachádza. Po nemeckom a anglickom jazyku je aplikácia Škoda Connect Alexa Skill dostupná už aj vo francúzštine. Čoskoro bude k dispozícii aj v španielskej verzii. Integrácia systému Smart Home umožňuje kontrolovať vlastný dom, ktorý je na diaľku prepojený s vozidlom Škoda. Vodiči automobilu Škoda si tak môžu ľahko skontrolovať stav jednotlivých zariadení inteligentnej domácnosti, napríklad to, či je zapnuté svetlo v kuchyni alebo či sú zatvorené okná.

To všetko je možné už dnes, navštíviť stánok značky môžete od 4. do 14. oktébra. Teraz sa už spolu s nami pozrite na tlačovú konferenciu značky Škoda:


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo