2020-05-10 06:00:00
Alkohol 18 ročná vodička
Alkohol 18 ročná vodička
Zdroj: KR PZ Bratislava

Niečo tu nefunguje – má iba 18 a už bola s alkoholom za volantom

10. mája – Toto nebola nerozvážnosť mladosti, tu zlyhal zdravý rozum.

      Mladí ľudia veľmi často kopírujú modely správania dospelých, hlavne svojich rodičov. K životu, k úcte k starším, k zákonom. Aj keď si to neuvedomujeme my, ani oni, nasávajú naše názory a konanie ako špongia. Potom sa nestačíme čudovať, čo sa to vlastne deje.

      Je to iba zlyhanie, alebo ako nazvať konanie iba mladého 18 ročného človeka, ktorý si vypije a potom sadne za volant, kde sa snaží utiecť policajtom? Asi to niekde odkukal, alebo, žeby na to prišiel sám?

      Začiatkom tohto týždňa si hliadka PMJ všimla na ulici Dostojevského rad v Bratislave vozidlo Škoda Fábia, ktorého vodič sa otočil cez električkový pás ohraničený plnými čiarami. Preto sa policajti rozhodli vodiča predpísaným spôsobom zastaviť a podrobiť kontrole. Vozidlo však začalo pred nimi vysokou rýchlosťou unikať. Pri odbočovaní na Klemensovu ulicu vodič nezvládol riadenie a narazil s vozidlom do obrubníka, následkom čoho zostalo nepojazdné.


      Policajti potom zistili, že vodičkou bola len 18-ročná dievčina z okresu Dunajská Streda. Vykonanou dychovou skúškou jej namerali 0,53 mg/l alkoholu v dychu. Preto ju obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu potrebných úkonov. V súčasnosti 18-ročná Sára už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vec sa realizovala v takzvanom superrýchlom konaní.

      Polícia zas a znova upozorňuje: vodiči pamätajte, že alkohol znižuje schopnosť sústrediť sa a správne a včas reagovať na situáciu v cestnej premávke. Polícia naďalej nebude tolerovať u vodičov jazdu pod vplyvom alkoholu, keďže na Slovensku platí takzvaná „nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi.

AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Bratislava

Komentáre k článku


Stream naživo