2020-05-08 07:00:00
Nehoda Kapušianske Kľačany
Nehoda Kapušianske Kľačany
Zdroj: KR PZ Košice

Ožranov za volantom pribúda – pandémia ich prináša stále viac

8. mája – Akoby niekto vyhlásil čudnú súťaž, či výzvu: pochváľte sa, kto vypije viac.

      Ten čo bude mať najviac, vyhráva... nepodmienečný pobyt v base. Tak to v poslednom čase vyzerá na našich cestách. Akoby reštrikčné opatrenia vybielili ľuďom uvažovanie, úsudok a útechu v ťažkej situácii hľadali v alkohole. Nechýbajú medzi nimi ani ženy.

      Pár príkladov z minulého týždňa z ciest Košického samosprávneho kraja: V utorok (28.4.) večer 23-ročná žena z okresu Trebišov, viedla vozidlo Volkswagen Passat po ul. Exnárovej v Košiciach, kde spôsobila dopravnú nehodu. Hliadkou PMJ OPP KR PZ v Košiciach bola u vodičky nameraná hodnota 1,35 mg/l, čo je v prepočte 2,81 promile.

      Aj 44-ročný Yevhen z Ukrajiny v utorok viedol motorové vozidlo po požití alkoholických nápojov, no Yevhen mal v rukách väčšiu „zbraň“ a to takmer 35 tonový kamión. Vodiča sme zastavili za Tibavou v smere na Sobrance, nakoľko s vozidlom prechádzal do protismeru a ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Dychová skúška u neho preukázala 1,03 mg/l, čo je v prepočte 2,15 promile.

      V stredu (29.4.) v popoludňajších hodinách 54-ročný muž z okresu Košice okolie viedol svoje vozidlo v Košiciach v jednej zo záhradkárskych lokalít, pričom sa plne nevenoval vedeniu vozidla a narazil do oplotenia záhrady. Vykonanou dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 1,04 mg/l, čo je v prepočte 2,17 promile.

 Všetci spomenutí vodiči boli obvinení pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky

Opitý nevodič za volantom trafil stĺp – ten mu „neuhol“

      20-ročný muž z Čičaroviec si v stredu (29.4.) o 03:30 hod. sadol za volant vozidla Opel Astra, s ktorým jazdil po ceste v Kapušianských Kľačanoch a to aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

      Stopku jeho jazde vystavil betónový stĺp elektrického vedenia, ktorý sa mu „neuhol“ z cesty. Po jednorazovom ošetrení bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,51 mg/l, čo je v prepočte 1,06 promile. Aj tohto muža policajti obvinili z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo