2020-05-09 02:00:00
Nehoda Soblahov
Nehoda Soblahov
Zdroj: KR PZ Trenčín

Pekne si zavaril – havaroval opitý, za volant nemal sadnúť ešte roky

9. mája – Zdá sa , že tresty za alkohol za volantom sú nízke a málo presvedčivé.

      Policajti denne zisťujú, že sa nájdu vodiči, ktorí si sadnú za volant opití a neraz pod vplyvom alkoholu zavinia dopravnú nehodu. Takéto prípady riešili v poslednom čase aj trenčianski policajti.

      Dopravní policajti z Trenčína vzniesli obvinenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky voči 25-ročnému mužovi z Trenčína.

Obvinený vodič mal v nedeľu 3.5. v nočných hodinách (cca o 23.50 hod.) jazdiť na osobnom aute značky Audi po ceste III/1890 smerom od Trenčianskej Turnej na obec Soblahov.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

      Pri prejazde miernej pravotočivej zákruty vyšiel s vozidlom mimo vozovku. Následne mal prejsť po tráve a kríkoch až skončil po viacnásobnom prevrátení sa s vozidlom na priľahlom poli.
Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,06 mg/l (2,21 promile) alkoholu v dychu.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Pri kontrole zistili, že vodič bol za obdobný čin spáchaný pod vplyvom návykovej látky v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený. Šoféroval v čase, keď mu bolo zakázané vedenia motorového vozidla po dobu 6 rokov. Tu už dobré rady, či odsúdenie nepomôžu – mal by ísť za mreže. Nezodpovednému vodičovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Ďalší opitý vodič - tento narazil do stromu

      V pondelok večer 45-ročný vodič Kie Rio jazdil v obci Hrabovka (okres Trenčín). Neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a pri prejdení ľavotočivej zákruty dostal s vozidlom šmyk, prešiel vpravo mimo cestu a narazil do stromu.

      Dychová skúška u vodiča preukázala 1,09 mg/l, čo predstavuje 2,27 promile alkoholu, teda stav vylučujúci spôsobilosť na riadenie vozidla. Opakovaná dychová skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu, a to 1,13 mg/l, čo predstavuje 2,35 promile alkoholu.

      Vodiča neminulo obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. O jeho treste rozhodoval sudca Okresného súdu v Trenčíne. Za uvedený trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok.

      Aj vám sa takéto sadzby zdajú nízke? Veď jazdiť opitý je podobné ohrozenie, ako behať po meste s nabitou a odistenou zbraňou...


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo