2020-04-24 02:00:00
Rýchlosť Košický kraj
Rýchlosť Košický kraj
Zdroj: KR PZ Košice

Myslíte si, že vás nikto nevidí? Čakajte „pozdrav“ od policajtov

24. apríla – Celý svet sa spomalil, život beží pokojnejšie, napriek tomu sa mnohí ponáhľajú viac.

Využívajú prázdnejšie cesty, možno si myslia, že ich „nikto nevidí“. Policajti však vodičom odkazujú, že oni z ciest neodišli a mnohých vyvedú z omylu, keď im príde domov zásielka v rámci objektívnej zodpovednosti so zdokumentovaním prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti.

Rýchlo, rýchlejšie, ešte rýchlejšie – kam sa tak všetci ponáhľajú? Prinášame Vám sériu fotografií, ktoré policajti urobili na našich cestách.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

Napríklad v Košiciach na Južnej Triede v smere do centra v mieste, kde je dopravným značením povolená maximálna rýchlosť 50 km/h, zadokumentovali jazdu vozidla Audi, ktorým vodič jazdil rýchlosťou 109 km/h a motocykel Honda, ktorému namerali 101 km/h. Rýchlosť kontrolovali aj medzi Košicami a Seňou. V mieste, kde je dopravným značením povolená maximálna rýchlosť 90 km/h, si to vodič motorového vozidla VW Passat „rezal“ rýchlosťou 143 km/h.

 

Aj policajti z Prešovského kraja zaznamenali množstvo porušení dopravných predpisov. Tu je niekoľko fotografií z posledných dní, ktoré urobili na cestách v kraji. Všetci vodiči boli nameraní v rámci objektívnej zodpovednosti a všetci vysoko prekročili najvyššie povolené rýchlostné limity. Teraz môžu očakávať pozdrav.

Zdroj: KR PZ Prešov
Zdroj: KR PZ Prešov

Zdroj: KR PZ Prešov
Zdroj: KR PZ Prešov

 

Zamierime ešte do Bratislavského kraja, konkrétne priamo do hlavného mesta, kde sa tiež nájdu „ostrostrelci“, ktorí sa rozhodli prevetrať kone pod kapotou svojich luxusných tátošov. Pozornosti bratislavských dopravných policajtov neunikli dvaja vodiči motorových vozidiel, ktorí prekročili maximálnu povolenú rýchlosť o takmer dvojnásobok!

Zdroj: KR PZ Bratislava

V prvom prípade to bol vodič vozidla zn. Mercedes Benz E220, ktorému na Panónskej ceste v blízkosti zjazdu z mosta SNP namerali rýchlosť 118 km/h. Príslušným dopravným značením je v tomto úseku povolená maximálna povolená rýchlosť 60 km/h. Druhým vodičom bol vodič vozidla BMW 850i, ktorému na Lamačskej ulici v smere na Patrónku bola nameraná na úseku, kde je povolená max. povolená rýchlosť 50 km/h hodnota 104 km/h. V obidvoch prípadoch neboli tieto vozidlá policajtmi zastavené, avšak rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt zašlú držiteľom vozidla poštou. Dodávame, že trestom pre nich bude nielen peňažný „bonus“, ktorý budú musieť zaplatiť do štátneho rozpočtu, ale aj dlhý rad, ktorý si budú musieť vystáť, aby si poštovú zásielku mohli prevziať

Policajti opätovne apelujú na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla, rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam motorových vozidiel a to aj počas mimoriadnej situácie v súvislosti s COVID-19.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice, KR PZ Bratislava, KR PZ Prešov

Komentáre k článku


Stream naživo