2020-04-22 02:00:00
Nehoda Spišská Belá
Nehoda Spišská Belá
Zdroj: KR PZ Prešov

Mal vyše tri promile, zdemoloval autobusovú zastávku aj auto

22. apríla – Ďalší muž jazdil pod vplyvom alkoholu napriek zákazu, hrozí mu dvojročný trest.

      Pod vplyvom alkoholu a napriek zákazu viesť motorové vozidlá šoféroval v noci z nedele (19. 4.) na pondelok (20. 4.) vo Valaskej Belej v okrese Prievidza 21-ročný muž z okresu Trenčín. Policajti ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a hrozí mu až dvojročný trest odňatia slobody. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

      Doplnila, že policajná hliadka zastavila a kontrolovala mladého vodiča, pretože viedol motorové vozidlo bez evidenčného čísla a bez registrácie v evidencii vozidiel. „Pri dychovej skúške mu namerali 1,03 mg/l alkoholu v dychu (2,15 promile) a opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu 1,04 mg/l alkoholu v dychu (2,17 promile). Ďalej policajti zistili, že mladý muž jazdí napriek tomu, že Okresný súd v Trenčíne mu trestným rozkazom uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá každého druhu na dobu piatich rokov a siedmich mesiacov,“ dodala Adámiková.

Polícia stíha vodiča, ktorý spôsobil spolujazdkyni ťažkú ujmu na zdraví


      Polícia vedie trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví voči 30-ročnému vodičovi, ktorý v nedeľu (19. 4.) spôsobil nehodu v smere od obce Kravany na Spišské Bystré, okres Poprad. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Igor Pavlik s tým, že 23-ročná spolujazdkyňa po náraze do stromu utrpela ťažkú ujmu na zdraví.

      „Vodič viedol osobné motorové vozidlo v smere od obce Kravany na Spišské Bystré, pričom pred obcou z doposiaľ nezistených príčin zišiel s vozidlom vľavo v smere jeho jazdy mimo vozovky, kde narazil do stromu. Vozidlo tak ostalo stáť prevrátené na ľavom boku,“ priblížil hovorca a dodal, že pri dopravnej nehode utrpela spolujazdkyňa ťažkú zlomeninu ľavej stehennej kosti a pomliaždenie pravého kolena.

      Podľa Pavlika bola dychová skúška u vodiča negatívna. Škoda na osobnom motorovom vozidle bola predbežne vyčíslená na sumu 8000 eur.

Zdroj: KR PZ Prešov

Polícia obvinila vodiča, ktorý po nehode nafúkal vyše tri promile

      Polícia vzniesla obvinenie voči vodičovi, ktorý v pondelok (20. 4.) havaroval v Spišskej Belej s vyše tromi promile alkoholu v krvi. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti s tým, že muž zničil autobusovú zastávku aj vlastné auto.

Zdroj: KR PZ Prešov

      Polícia uviedla, že na priamom úseku cesty prešiel vodič s vozidlom do protismeru, narazil do autobusovej zastávky a s vozidlom zišiel mimo cesty, kde sa prevrátil na strechu. „Zastávka ostala úplne zničená a našťastie tam nikto nestál. Vodič vyšiel z auta sám a neutrpel žiadne zranenia,“ dodávajú policajti.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, KR PZ Prešov

Komentáre k článku


Stream naživo