2020-04-20 02:00:00
Alkohol Stará Ľubovňa
Alkohol Stará Ľubovňa
Zdroj: KR PZ Prešov

Čím dlhšie trvá karanténa, tým viac alkoholu namerali vodičom

20. apríla – Nevedno, či chcú šoféri „posilniť“ svoju obranyschopnosť alkoholom, alebo „preventívne zničiť“ koronavírus.

      No niektorí vodiči sa nazdávajú, že policajti popri plnení úloh v súvislosti s COVID-19, zabúdajú na svoje ďalšie povinnosti. To je však zásadný omyl. Polícia plní neustále aj úlohy služobnej činnosti a svoje ďalšie povinnosti.

      Bratislavskí policajti zaznamenali počas utorka 14.4. tri prípady s alkoholom Vodiči neváhali viesť motorové vozidlo napriek predchádzajúcemu požitiu alkoholu. Najväčšou rekordérkou bola žena z okresu Senica na vozidle Škoda Fabia. Hliadka PMJ ju kontrolovala na parkovisku v Malackách. Policajti jej dychovou skúškou namerali hodnotu 1,52mg/l (3,17‰) alkoholu v dychu.

      Ďalším nezodpovedným vodičom bol kamionista z Bánoviec nad Bebravou, ktorého policajti PMJ zastavili a kontrolovali na Lieskovskej ceste v Bratislave. Už počas vystupovania z kabíny muž javil známky požitia alkoholu. Mal značný problém s koordináciou pohybu aj komunikáciou. Dychovou skúškou mu bola následne nameraná hodnota 1,18mg/l ((2,46‰) alkoholu v dychu.

Zdroj: KR PZ Bratislava

      V poslednom prípade policajtov PMJ vyslali na čerpaciu stanicu na diaľnicu D2 smerom do tunela Sitina. Personál čerpacej stanice tu mal spozorovať vodiča kamiónu javiaceho známky požitia alkoholu, ktorému následne zabránili v ďalšej jazde. Po príchode na miesto policajti zistili, že ide o vodiča srbskej národnosti. Podrobili ho dychovej skúške. Jej výsledok preukázal požitie alkoholu, nameraná mu bola hodnota 1,14mg/l (2,38‰) alkoholu v dychu.

      Všetci traja vodiči už v súčasnosti čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V tejto súvislosti policajti upozorňujú vodičov, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí! Na Slovensku platí tzv. „nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov. Preto polícia opäť apeluje na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a za žiadnych okolností nepožili alkohol, alebo iné návykové látky pred jazdou, alebo počas jazdy.

Zdroj: KR PZ Prešov

Opitého vodiča zastavil plot rodinného domu

      Vodič vozidla VW Golf statočne potužený alkoholom pri prejazde križovatkou v Starej Ľubovni vyletel s vozidlom mimo cestu, nabúral do rohu oplotenia rodinného domu a poškodil ho.

      Policajná hliadka ho podrobila dychovej skúške. Nafúkal 1,09 mg/l, čo je v prepočte 2,27 promile. Opakované dychové skúšky mali podobný výsledok.

Zdroj: KR PZ Prešov

Nezodpovednému vodičovi bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo