2020-01-18 01:55:00
Diaľničné oddelenie PZ SR
Diaľničné oddelenie PZ SR Nitra
Zdroj: Diaľničné oddelenie PZ SR Nitra

„Lietajú“ pomaly a nízko? Rýchlo a nebezpečne – aj cez obce

18. januára – Vodičský preukaz dnes získa kde – kto. Pilotný preukaz nie je pre všetkých.

      No vyzerá to tak, že existujú jedinci, ktorí by lietať chceli. Skúšajú to však na cestách. Doslova „lietajú“ tam, kde ostatní jazdia. Asi im ta rýchlosť nestačí, tak aby sa nebáli, posilnia sa predtým ešte alkoholom.

      Trenčianski dopravní policajti v stredu 15.1. napoludnie namerali na Istebníckej ulici v Trenčíne smerom na obec Hrabovka vozidlo VW Passat, ktorého vodič jazdil cez obec 77 km/hod., čím prekročil maximálnu povolenú rýchlosť v obci o 27 km/hod.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Preto ho predpísaným spôsobom zastavili a skontrolovali. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške elektronickým meračom koncentrácie alkoholu v dychu. 37-ročný Michal, vodič VW Passat nafúkal 1,60 mg/l, čo predstavuje 2,5 promile alkoholu.
      Policajti po tomto vodiča v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení bol umiestnený do cely.

      Po vytriezvení ho neminie obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za tento trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona až na jeden rok odňatia slobody. O tom, aký trest dostane bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Trenčíne.

Zdroj: DO PZ SR Nitra

Na rýchlostnej ceste R1 už bolo všeličo, ale toto?

Keď policajná hliadka z Diaľničného oddelenia PZ v Nitre zastavila 28 ročného vodiča na AUDI Q7, jazdiaceho smerom na Banskú Bystricu, čakali spŕšku výhovoriek a nahnevaného vodiča. Keď mu oznámili, že išiel rýchlosťou 206 km/h a spýtali sa, či si je vedomý svojho priestupku, mladý vodič si „sypal popol na hlavu“ a ospravedlňoval sa.
Veľmi mu to nepomohlo, za tento priestupok dostal pokutu 800,-€.

Frajerina, alebo ako porušiť, čo sa dá

      Celkom iný „pacient“ bol vodič, ktorého dopravní policajti z Levíc namerali v obci Hronovce. Presnejšie to vôbec nebol vodič v pravom zmysle slova, lebo nemal vodičské oprávnenie. Jeho auto doslova letelo a mladík za volantom Škody Superb mal viac guráže, ako by sa k jeho veku a skúsenostiam hodilo. Mal totiž len 18 rokov a ešte neabsolvoval vodičský kurz. Rýchlosť v obci prekročil o rovných 52 km/h - čiže v obci jazdil rýchlosťou vyše 100 km/h. V čase merania to bolo 102 km/h.

Zdroj: KR PZ Nitra

      Priestupok, ktorého sa tento mladý vodič – nevodič dopustil sa musí prejednávať v správnom konaní. O treste sa tak vodič dozvie neskôr. No máme také podozrenie, že odporúčanie na absolvovanie kurzu pre zisk vodičského oprávnenia to určite nebude.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín, KR PZ Nitera

Komentáre k článku


Stream naživo