2020-01-16 01:55:00
Stop alkoholu za volantom
Stop alkoholu za volantom
Zdroj: KR PZ Žilina

Vraj sa na Slovensku nepije – a čo toto všetko?!

16. januára – Pri mnohých nehodách a nielen pri nich asistoval alkohol

      Bol „spolujazdcom“ aj pri dvoch nehodách, ktoré sa stali počas víkendu v Trenčianskom kraji. V nedeľu skoro ráno havaroval pri Mestečku 29-ročný vodič VW. Ako agentúru SITA informoval hovorca trenčianskej krajskej polície Pavol Kudlička, vodič zišiel z cesty, preletel cez krovie a zostal stáť v poli. Pri nehode sa ťažko zranila spolujazdkyňa. Vodič a ďalší traja spolujazdci utrpeli ľahké poranenia. Šoférovi namerali takmer 1,6 promile alkoholu v dychu.      Vyše dvoch promile nafúkal vodič nákladného auta, ktorý havaroval v sobotu v noci na ceste medzi obcami Selec a Trenčianske Stankovce. Ako uviedol Kudlička, 25-ročný vodič neprispôsobil v zákrute rýchlosť a vletel do priekopy. Pri dychovej skúške na alkohol mu namerali 2,21 promile. Pri nehode sa nikto nezranil.

Prekročil rýchlosť a nafúkal takmer 1,5 promile

       Policajti vo Veľkom Lapáši v okrese Nitra v pondelok 13.1. zastavili 53-ročného vodiča, ktorý prekročil rýchlosť, a následne zistili, že šoféruje opitý. Ako informovala nitrianska krajská polícia, vodič Fordu Fiesta išiel cez obec rýchlosťou 72 km/h, pri dychovej skúške na alkohol mu policajti namerali 1,48 promile. Nezodpovedný šofér už čelí obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Okresný súd v Nitre mu naparil 800-eurovú pokutu a uložil mu zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 24 mesiacov.

Vodička nafúkala viac ako 2,6 promile

      Odňatie slobody až na jeden rok hrozí nezodpovednej vodičke, ktorú v utorok 14.1. krátko po polnoci pristihli za volantom v podnapitom stave púchovskí policajti. Policajná hliadka na Vsetínskej ceste v Púchove zastavila 46-ročnú ženu z okresu Púchov, ktorá jazdila na aute Fiat. Pri kontrole sa vodička podrobila aj dychovej skúške na alkohol. „Výsledok dychovej skúšky bol 2,63 promile,“ informoval o prípade trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo